Hirdetés

Mostantól fizetned kell, ha mással is megosztanád a Disney+-profilodat



|

Nem tűri meg többé a Disney a streamingszolgáltatása potyautasait.

Hirdetés

Hivatalosan is véget ért az az időszak, amikor egy előfizető több olyan személlyel is megoszthatta profilját, aki nem vele egy háztartásban él, és ebből fakadóan földrajzilag máshol fogyasztja a Disney+ tartalmait. A szórakoztatóipari óriás hónapok óta lebegtette az erre irányuló tervét, igazából már csak az volt a kérdés, hogy mikor érzik meg a magyar felhasználók is a következményeit. Nos a válasz az, hogy most.

Ezt azt jelenti, hogy a vállalat hivatalosan nem engedélyezi a továbbiakban a jelszó-, ill. profilmegosztást az Egyesült Államokban, Kanadában, Costa Ricán, Guatemalában, Ázsia csendes-óceáni térségében, valamint Európában. A tiltással párhuzamosan pedig elindult a megosztás legális, fizetős módja is, ami - ahogy az alábbi képeken is látható - úgy fest, hogy havonta 1490 forintért tudunk plusz felhasználót hozzáadni a fiókunkhoz. E kompromisszumos összegért cserébe a családtagunk vagy ismerősünk természetesen hozzáfér minden tartalomhoz, de egyszerre csak egy eszközön.

Hirdetés

Fontos tudni, hogy fiókonként csak egy plusz felhasználót lehet meghívni, ezzel a korlátozással nyilván az esetleges visszaéléseknek akarta elejét venni a vállalat. Ezt a Csomagok és számlázás menüpont alatt található lehetőséget egyébként nem használhatják ki azok az előfizetők, akik más szolgáltatással egybecsomagolva, ún. bundle-ben férnek hozzá a Disney+ kínálatához, sem pedig azok, akik nem közvetlenül, hanem harmadik félen keresztül (pl. Google Pay) egyenlítik ki a díjat.

Hasonlóképpen a Netflixhez, a Disney is arra számít, hogy az iménti lépés következtében nemhogy visszaesne az előfizetők száma, hanem éppen ellenkezőleg, többen csatlakoznak majd a szolgáltatáshoz, mint korábban bármikor.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.