Hirdetés

MiniTool MovieMaker 7 Pro teszt – így készíthetsz látványos videókat egyszerűen



|

PCW Max tagjaink könnyen kezelhető és rengeteg szolgáltatással telezsúfolt videóvágó program teljes verziójával lehetnek gazdagabbak.

Hirdetés

A mindig kezünk ügyében lévő, ma már szinte mindenre képes okostelefonnal rengeteg videót készítünk - jelentősen többet, mint korábban, amikor még külön videokamerára, vagy digitális fényképezőgépre volt ehhez szükségünk. Ez persze nem baj, viszont sokszor a jó alapanyag elkallódik, nem foglalkozunk azzal, hogy "becsomagoljuk" az emléket, pedig ez egyáltalában nem nehéz feladat. Mobilon számtalan program érhető el, amelyekkel egyszerűen szerkeszthetők a videófelvételek, de ha több opciót, effektet, sávot, jobb formátumkezelést, magyarán szólva profibb végeredményt szeretnél, érdemes inkább számítógépes programot választani. A MiniTool MovieMaker 7 már elnevezésével sem szerénykedik, de nem is kell neki: profi felület, villámgyors szerkesztés, temérdek opció és csodás formátumkezelés. Ha komplett, egész estés hollywoodi mozifilmet nem is, de profi házi videót könnyedén összeállíthatsz segítségével.

Látványos videószerkesztés

A videószerkesztéstől sok laikus tart, mondván nagyon bonyolult és óriási technikai tudásra van hozzá szükség. Mások azért kerülik ezt a területet, mert úgy tudják, komoly, csúcskategóriás számítógéppel lehet csak belevágni, nem elegendő egy szimpla laptop vagy asztali gép. Nos, a MiniTool MovieMakerrel ilyen gondjaid nem lesznek, mert egy szimpla, akár irodai Windows 10/11-es számítógépen is vígan elfut, rendkívül gyors és erőforráskímélő, kezelése pedig nem igényel pilótavizsgát - bár azt hozzá kell tennünk, hogy egyelőre magyarul nem, csak angolul érhető el a kezelőfelület.

Hirdetés

A főablak a megszokott felépítést követi: importálhatod a szükséges fájlokat, alul látod a többsávos idővonalat, fent középen a végeredményt, jobb oldalon pedig az aktuálisan kijelölt objektum tulajdonságait. Az importálásnál máris megismerheted a program egyik erősségét: szinte bármilyen médiaformátumot felismer és kezel a MovieMaker, ami feleslegessé teszi, hogy beolvasás előtt kényszerűen átkonvertáld fájljaidat.

Használat előtt minden effektről megnézhetsz egy bemutatóvideót
Használat előtt minden effektről megnézhetsz egy bemutatóvideót

Amikor új projektet indítasz, nekikezdhetsz úgy is, hogy szimplán csak az idővonalra dobálod a fájlokat, de ha minimális erőfeszítéssel szeretnél profi végeredményt, előre tárolt sablonokat is használhatsz. Ezek ötletesen előkészített projektek, amelyeknél azt is mutatja a program, mikor és mit vár beillesztésre, hogy a végeredmény személyes és tökéletes legyen. A választék sem rossz, de sajnos a teszt során néhány sablonra még azt írta ki, hogy nem elérhető, illetve az előnézet nem mindegyiknél működött (YouTube-betekintők).

Hasznos sablonok, de sajnos még nem mindegyik volt elérhető
Hasznos sablonok, de sajnos még nem mindegyik volt elérhető

Ha magadtól vágsz bele a kreatív folyamatba, hamar szembesülhetsz vele, hogy a program kezelésének elsajátítása, valamint gyártás szinte semennyi idődet sem veszi el - minden kézre esik, minden effektnek és funkciónak egyértelmű a használata. Amivel viszont rengeteg időt eltölthetsz, az a kreatív ötletelés: effektből, animált feliratokból, áttünésekből és egyéb videós eszközökből hihetetlenül sokat kínál a program, ezek végigböngészése is órákig eltarthat. Ehhez elegendő az adott effektre vagy funkcióra vinned az egérkurzort, egy kisablakban máris láthatod, milyen eredményre számíthatsz videódnál.

A végeredmény akár 4K@60fps is lehet
A végeredmény akár 4K@60fps is lehet

Sok, ingyenes vagy névtelen, de fizetős videóvágó szoftvernél gond, hogy a feliratos animált effektek előre legenerált szöveget tartalmaznak. Szerencsére a MiniTool nem követte el ezt a hibát, a legtöbb animált felirat esetén vektorosan módosíthatod a szöveget az adott effektnél, sőt, a felirat és a háttér színét, a sebességet és még az animáció hosszát is megadhatod.

Az idővonalon szimpla eszközöket használhatsz, mint például a vágás, ami egyetlen gomb megnyomását jelenti. Itt hasznos lenne, ha több gyorsbillentyűt lehetne használni (esetleg ezeket személyre szabni), illetve elsőre szokatlan lehet, hogy az adott videórészre húzott effektek nagyon kicsi ikont kaptak - ha ezt szeretnéd módosítani, meg kell keresned az aprócska jelet. A hangvágáshoz is érdemes másik programot bevetni, ez a rész a MovieMaker 7-ben nem olyan kiforrott.

Többféle képarányt is támogat a szoftver
Többféle képarányt is támogat a szoftver

Profi végeredmény kreatív módon

A MiniTool MovieMaker 7 Pro kiváló videóvágó szoftver, de nem kíván versenyezni a profi alkalmazásokkal. Helyette felhasználóbarát, egyszerűen áttekinthető kezelőfelületével, valamint sablonokkal és rengeteg effekttel segíti a kreatív felhasználókat profi végeredményt készíteni. A program PCW Max tagok számára elérhető Pro verziója nem vízjelezi a végeredményt, nincsen időkorlát és a 4K@60 fps is támogatott. A képarányt is te választhatod meg, akár 1:1, vagy állóvideó is készülhet. Az exportálásnál beállíthatod a tömörítést és a konténer típusát, de ha ebben nem vagy biztos, lejátszóeszközt is kiválaszthatsz, a program eszerint állítja be a szükséges paramétereket.

Aktiválás

A MiniTool programjának telepítése és aktiválása kicsit másképp történik, mint ahogy azt a többi fejlesztő szoftverénél megszokhattad. A PCW Max teljes verziós szoftvereket tartalmazó oldalán találsz egy egyedi linket, amelyre kattints rá. Ez a MiniTool egy speciális oldalára visz, ahol valós e-mail címeddel kell feliratkoznod a cég levelezőlistájára. Ezt követően kapsz egy e-mailt, amely tartalmazza a MiniTool MovieMaker telepítőfájljának letöltési linkjét, valamint a te egyedi licenckulcsodat. Ezen levél alján találsz egy nagy, szürke gombot is, amelyre rákattintva le is iratkozhatsz a levelező listáról, amennyiben nem szeretnél híreket, ajánlatokat kapni a MiniTooltól.

Az első 1-2 lépésnél nem árt odafigyelni
Az első 1-2 lépésnél nem árt odafigyelni

A telepítő első ablakában mindjárt két extra segédprogram telepítését is kérheted, de ha mégsem tartasz ezekre igényt, egyszerűen vedd ki a pipát a sorok elől. Érdemes a jobb alsó sarokban látható Custom Installation sorra is rákattintani, ami további opciókat jelenít meg. Sajnos a nyelv nem változtatható magyarra, viszont alul a névtelen felhasználói adatok gyűjtését letilthatod. A telepítés végén automatikusan megnyílik egy weboldal, ahol az előfizetések közül tudsz választani, ám ezt hagyd figyelmen kívül, helyette indítsd a programot. Az új projekt elkezdése helyett a főablak jobb felső sarkában keresd a sárga kulcs ikont, majd itt add meg az e-mailben kapott egyedi licenckulcsodat. Ezt követően a programot 6 hónapig használhatod korlátlanul.

MiniTool MovieMaker 7

Ár: PCW Max tagoknak ingyenes Ft
  • videóvágó és -szerkesztő szoftver
  • kiváló formátumtámogatás
  • 16:9, 1:1, álló tájolás és képarány
  • akár 4K@60fps kimenet
  • rengeteg effekt
  • vektoros feliratozás
  • szerkeszthető effektek
  • több sáv kezelése
  • sablonok
  • audio-effektezés
  • kötegelt videokezelés
  • angol nyelvű kezelőfelület
  • WIndows 10/11 kompatibilitás
PRO
  • egyszerű használat
  • sablonok
  • rengeteg effekt
  • vektoros felirat-animációk
  • kiváló formátumkezelés
  • 4K@60fps
  • gyors, alacsony erőforrásigény
Kontra
  • angol nyelvű kezelőfelület
  • limitált gyorsbillentyű-használat
  • nem minden sablon érhető el (egyelőre)
  • az effektek testreszabása elsőre nem egyértelmű
                        Array
(
    [gameinfo_id] => 8934
    [topic] => 3
    [group] => 24
    [gameinfo_name] => MiniTool MovieMaker 7
    [gameinfo_name_alias] => 
    [gameinfo_platform] => 
    [gameinfo_gamestyle] => 
    [publisher_id] => 0
    [developer_id] => 0
    [manufacturer_id] => 348
    [gameinfo_game_released] => 0
    [gallery_id] => 0
    [gameinfo_description] => 
    [gameinfo_date] => 2024-08-26 15:35:05
    [gameinfo_webpage] => https://moviemaker.minitool.com
    [gameinfo_tags] => minitool, moviemaker, videoszerkesztő, videovágás, multimédia, teljes verzió, pcw max, teszt
    [gameinfo_url] => minitool-moviemaker-7
    [gameinfo_pro] => egyszerű használat
sablonok
rengeteg effekt
vektoros felirat-animációk
kiváló formátumkezelés
4K@60fps
gyors, alacsony erőforrásigény
    [gameinfo_kontra] => angol nyelvű kezelőfelület
limitált gyorsbillentyű-használat
nem minden sablon érhető el (egyelőre)
az effektek testreszabása elsőre nem egyértelmű
    [gameinfo_data] => videóvágó és -szerkesztő szoftver
kiváló formátumtámogatás
16:9, 1:1, álló tájolás és képarány
akár 4K@60fps kimenet
rengeteg effekt
vektoros feliratozás
szerkeszthető effektek
több sáv kezelése
sablonok
audio-effektezés
kötegelt videokezelés
angol nyelvű kezelőfelület
WIndows 10/11 kompatibilitás
    [gameinfo_gs_rating] => 0
    [gameinfo_pcw_rating_performance] => 8
    [gameinfo_pcw_rating_service] => 8
    [gameinfo_pcw_rating_pricevalue] => 8
    [gameinfo_pcw_rating_display] => 0
    [gameinfo_pcw_rating_materialquality] => 0
    [gameinfo_pcw_rating_extrafunctions] => 8
    [gameinfo_pcw_rating_software] => 8
    [gameinfo_pcw_rating_battery] => 0
    [gameinfo_pcw_rating_look] => 7
    [gameinfo_pcw_awards] => 
    [gameinfo_price] => PCW Max tagoknak ingyenes
    [gameinfo_forum_url] => 
    [gameinfo_embed] => 
    [gameinfo_quote] => 
    [gameinfo_format] => 
    [gameinfo_pegi] => 
    [gameinfo_pegi_descriptor] => 
    [gameinfo_multiplayer_online] => 
    [gameinfo_multiplayer_offline] => 
    [gameinfo_numofplayers] => 
    [gameinfo_pack] => 
    [gameinfo_language] => 
    [gameinfo_subscription] => 0
    [gameinfo_important] => 0
    [gameinfo_release_date] => 0000-00-00
    [gameinfo_collectors_edition] => 0
    [gameinfo_need_internet] => 0
    [gameinfo_cover] => 
    [gameinfo_screenshot1] => 
    [gameinfo_screenshot2] => 
    [gameinfo_screenshot3] => 
    [gameinfo_screenshot4] => 
    [manufacturer] => Array
        (
            [manufacturer_id] => 348
            [manufacturer_name] => Minitool
            [manufacturer_url] => minitool
            [manufacturer_link] => http://www.minitool.com/
            [link] => /gyarto/minitool
        )

    [link] => /termekinfo/minitool-moviemaker-7-8934.html
    [gameinfo_pro_list] => Array
        (
            [0] => egyszerű használat
            [1] => sablonok
            [2] => rengeteg effekt
            [3] => vektoros felirat-animációk
            [4] => kiváló formátumkezelés
            [5] => 4K@60fps
            [6] => gyors, alacsony erőforrásigény
        )

    [gameinfo_kontra_list] => Array
        (
            [0] => angol nyelvű kezelőfelület
            [1] => limitált gyorsbillentyű-használat
            [2] => nem minden sablon érhető el (egyelőre)
            [3] => az effektek testreszabása elsőre nem egyértelmű
        )

)
1
                        
  • Teljesítmény:

    8

  • Ár/Érték:

    8

  • Extra funkciók:

    8

  • Szoftver:

    8

  • Kinézet:

    7

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.