Hirdetés

Megszűnik a TikTok ígéretes szolgáltatása



|

Komoly tervekkel indult, de nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket a TikTok Music.

Hirdetés

A TikTok anyavállalata, a ByteDance bejelentette, hogy leállítja a TikTok Music nevű zenei streamingszolgáltatását, amelyet elsősorban a Spotify és az Apple Music riválisaként indított útnak. A leállásra egészen pontosan november 28-án kerül sor - ezen a napon minden felhasználói adatot és bejelentkezési információt törölnek.

A TikTok Music először Indonéziában és Brazíliában vált elérhetővé 2023 júliusában, amikor is a ByteDance Resso nevű zenei platformját váltotta fel. Később Szingapúrban, Ausztráliában és Mexikóban is kipróbálhatták a felhasználók, de ezt követően nem sokat lehetett hallani róla.

Hirdetés

Bár a ByteDance minden bizonnyal komoly reményeket társított a szolgáltatáshoz - a vállalat 2022 májusában benyújtotta a "TikTok Music" védjegybejelentését is -, a platform végül soha nem jutott el az Egyesült Államokig.

A saját zenei streamingszolgáltatás ötlete egyébként ígéretesnek bizonyult, hiszen a TikTok erősen épít a zenékre, nem beszélve arról, hogy rengeteg dal vált felkapottá a platformon futó trendeknek köszönhetően. Úgy tűnik, hogy a ByteDance nem tudta kiaknázni az ebenn rejlő potenciált.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.