Hirdetés

Megint komoly problémák vannak a Windows 11 24H2-es változatával



|

A Microsoft egyes gépeken inkább leállította a frissítés telepítésének lehetőségét.

Hirdetés

Október elején megérkezett a Microsoft éves nagy frissítőcsomagja: elérhetővé vált a Windows 11 24H2-es változata. A felhasználók eddig többnyire vegyes visszajelzéseket adtak az operációs rendszer legfrissebb verziójáról, elsősorban a különböző kellemetlen hibák miatt, amelyek megakadályozzák az újdonságok zökkenőmentes használatát. Rengeteg kék képernyős összeomlásra került sor a rendszer frissítése után, de egy törölhetetlen, több gigabájtnyi adatot tartalmazó mappa is felbukkant, ami szintén bosszúságot okozott a felhasználóknak.

Az elmúlt napokban egy újabb frusztráló hiba ütötte fel a fejét, amely bizonyos Asus készülékeket érint. A felhasználói beszámolók alapján a gyártó X415KA és X515KA laptopjaira egyáltalán nem lehet telepíteni az új verziót - a frissítés befejezése helyett egy hibaüzenet jelenik meg, majd a rendszer összeomlik. Ennek oka valószínűleg az inkompatibilitás a hardverekkel. A Microsoft ebből kifolyólag leállította a frissítés lehetőségét az érintett gépeken, és egyelőre nem közölte, mikor teszi ismét elérhetővé.

Hirdetés

Kiderült továbbá, hogy az Asus kompatibilitási problémái mellett a frissítőcsomag az arc- vagy tárgyfelismerést használó készülékek integrált kameráival is gondokat okozhat.  Bár a Microsoft nem osztott meg részleteket a problémáról, a jelek szerint a Kamera alkalmazás, a Windows Hello és más hasonló funkció is érintett lehet.

A Microsoft azt javasolja, hogy ne telepítsük manuálisan a 24H2-es verziót, amennyiben a fent említett problémák valamelyikét tapasztaljuk. Remélhetőleg hamarosan befut a javítócsomag, amely kiküszöböli a problémákat, és lehetővé teszi a frissítés újbóli telepítését.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.