Hirdetés

Mark Zuckerberg szobrot állíttatott feleségének, az indoklásba viszont bele lehet kötni



|

A római hagyományok előtt akart tisztelegni, de ez nem egészen jött össze.

Hirdetés

Mark Zuckerberg, a Meta vezérigazgatója nem titkoltan rajong a római császárokért, és ezt az új szoborral is kifejezte, amelyet feleségéről, Priscilla Chanról készíttetett. Az Instagramon megosztott posztjában azt írta, hogy ezzel visszahozza a római hagyományát annak, hogy szobrokat készítsenek az emberek a feleségükről.

A Daniel Arsham által készített szobor Chant ábrázolja zöld színben, ezüstös köpenyben.

Hirdetés

Bár a szobor szép, valljuk be, nem igazán illeszkedik a római művészet stílusába. A rómaiak valóban készítettek sok pietát (vagyis az imádott nőt ábrázoló alkotásokat), amelyek Augustus uralkodása alatt váltak népszerűvé. Azonban ezek inkább érmék voltak, nem hatalmas szobrok.

Míg a pieták valóban a hatalmas nők iránti tiszteletet mutatták, nem feltétlenül szerelmesekről, feleségekről vagy partnerekről szóltak. Augustus például nem sok szobrot készíttetett feleségéről, Livia Drusilláról, inkább a családját, uralkodását és értékeit örökíttette meg.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.