Hirdetés

Már megint a világűrben rekedt pár asztronauta



|

Újabb asztronauták rekedtek az űrben, de most nem technikai gondról van szó.

Hirdetés

A NASA és a SpaceX Crew-8 küldetésének négy asztronautája, Matthew Dominick, Michael Barratt, Jeanette Epps és Alekszander Grebenykin váratlanul hosszabb időt kell, hogy a Nemzetközi Űrállomáson (ISS) töltsön egy veszélyes hurrikán miatt. Az eredetileg október 7-ére tervezett hazatérésüket a Milton hurrikán késleltette, amely súlyos viharzónát alakított ki Florida partjai mentén. Azon a helyen, ahol az űrhajósoknak kellett volna landolniuk.

A négy fős csapat még március elején indult az ISS-re, és megbízásuk október elejéig tartott volna.

Hirdetés

A legénységet váltó űrkapszula szeptember végén érkezett meg az űrállomásra, ám a súlyos időjárási helyzet miatt nem tudják elhagyni az űrbázist. A legkorábbi visszatérés időpontját október 13-ra prognosztizálja a NASA, feltéve, hogy a hurrikán addigra elvonul.

A hurrikán nemcsak az űrhajósok hazatérését hátráltatja, hanem a NASA más programjait is befolyásolja, például az Europa Clipper űrszonda indítását is elhalasztották a kedvezőtlen körülmények miatt.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.