Hirdetés

Magyar iskolások több találmánnyal is képviseltetik magukat a római Maker Faire-en



|

Az AKG Robotics csapata két kreatív találmányt is bemutat a nemzetközi eseményen, de a nyíregyházi Bánkirobot Team is jelen lesz.

Hirdetés

Az Alternatív Közgazdasági Gimnázium, avagy az AKG berkein belül működik az AKG Robotics, amely számos izgalmas projekttel igyekszik érdekessé tenni a robotikát a fiatalok számára, hol LEGO, hol például 3D-nyomtatás segítségével. 

A római Maker Faire az otthoni barkácsprojektek, az egyszerű, de lenyűgöző találmányok bemutatója, amit idén október 25-27. között rendeznek majd meg. Az AKG Robotics két projektjét is kiállítja: egy interaktív táblát és egy okoskaspót.

Hirdetés

A megfizethető alkatrészekből álló interaktív tábla a földrajzórákat és a matematikatanulást kívánja izgalmasabbá tenni. Hordozható, könnyű összeszerelni, a diákok pedig szenzorok és kijelzőtechnológiák segítségével interaktívan tanulhatnak a topográfiáról, illetve a matematikai problémák megoldásáról.

Az okoscserép természetesen a növények életben tartását segíti, szenzorai figyelik a talajnedvességet, a hőmérsékletet, és a fényt, majd egy felhasználóbarát mobilalkalmazáson keresztül tájékoztatnak minket növényünk jólétéről. Az app tippeket ad, értesítéseket küld, és sokunknak segíthet.

A nyíregyházi Bánki Donát Műszaki Középiskola tanulóiból álló Bánkirobot Team piezoelektromos anyagokkal termelne energiát: a piezo-energiamező szélből generál elektromosságot.

Arról, hogy milyen volt a Maker Faire 2023-ban, ebben a cikkben írtunk.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.