Hirdetés

Lopással vádolja az Én, a robot rendezője Elon Muskot



|

A 2004-es sci-fi direktora úgy gondolja, hogy Musk a filmből emelte át az új termékek dizájnját.

Hirdetés

A múlt héten Elon Musk, a Tesla társalapítója és vezérigazgatója bemutatta a vállalat új, futurisztikus járműveit, a Cybercabet és a Robovant. Előbbi egy önvezető taxi kormány és pedálok nélkül, utóbbi pedig egy szintén önvezető, elsősorban utasszállításra specializálódott kisteherautó. A We, Robot nevű eseményen ezek mellett a Tesla Optimus robotjai is jelen voltak: italokat szolgáltak fel, valamint beszélgettek a résztvevőkkel.

A bemutató után nem sokkal Alex Proyas, a 2004-es, Én, a robot (I, Robot) című sci-fi rendezője vádolta meg Elon Muskot, mivel a film direktora úgy gondolja, hogy a Tesla fejese ellopta az ötleteit, ezt pedig X-bejegyzésében igyekezett bizonyítani.

Hirdetés

Az Optimust, a Cybercabet és a Robovant is párhuzamba állította a filmmel, és kár lenne tagadni, ezek valóban nagyon hasonlítanak a sci-fiben látottakra.

"Hé Elon, visszakaphatnám a terveimet?"

- írta Proyas bejegyzésében.

A Will Smith főszereplésével készült sci-fi alapjául egyébként Isaac Asimov 1950-ben megjelent novelláskötete szolgált. A történet 2035-ben, Chicagóban játszódik, a cselekmény középpontjában pedig egy nyomozó (Smith) áll, aki egy zavaros gyilkossági ügyet próbál felgöngyölíteni.

Elon Musk egyelőre nem reagált Proyas vádjaira, bár az esemény nevével (We, Robot) már erős utalást tett a hasonlóságokra.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.