Hirdetés

Lejtmenetben a Twitch, miközben a Kick és a YouTube egyre nagyobb népszerűségnek örvend



|

Meginogni látszik a streaming platform töretlen népszerűsége.

Hirdetés

Nemrégiben számoltunk be arról, hogy nagy bajban lehet a Twitch, ugyanis a platform fejese, Dan Clancy, elismerte, hogy a szolgáltatás az Amazon portfóliójában töltött tizedik évéhez közeledve továbbra is veszteségesen üzemel. Erre tett rá egy lapáttal a minap a Stream Hatchet jelentése, amely rávilágított arra, hogy a platform nézettsége erős lejtmenetbe kezdett, amivel látszólag behozhatatlan előnye is jelentősen megcsappant.

A Twitch sok éven át dominálta a streaming területét - a nézettség tekintetében legalábbis rendre felülkerekedett versenytársain. Mint kiderült, a szolgáltatás továbbra is az első helyen áll, azonban a versenytársak növekvő népszerűségének következtében még az is elképzelhető, hogy a jövőben lekerül a trónról.

Hirdetés

A szóban forgó jelentés szerint a Twitch piaci részesedése - a legnézettebb öt platformot tekintve - a nézett órák szerint 2023 második negyedévétől 2024 második negyedévéig jelentős mértékben, 10 százalékkal csökkent. A streaming piac egészét vizsgálva érezhető, hogy szignifikáns a visszaesés, hiszen a teljes nézettség 70 százalékát birtokló platform már csak 60 százalékot tudhat magáénak.

Bár a Twitch nézettségei még így is az egekben vannak (5,1 billió óra 2024 második negyedévében), a YouTube és a Kick rendesen felzárkózott. Előbbi piaci részesedése 17-ről 23,4 százalékra nőtt, míg utóbbi - 5,5 százalékos részesedésével - stabilan a harmadik helyen áll.

A Kick föllendülés egészen lenyűgöző, tekintve, hogy az oldal 163 százalékos növekedést ért el az előző évhez képest, ami nagyrészt annak köszönhető, hogy olyan tartalomgyártók pártolták át a platformra, mint például xQc.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.