Hirdetés

Komoly megújulás előtt áll a Samsung saját Android-változata



|

Több kiszivárgott képernyőkép is erről tanúskodik.

Hirdetés

Képernyőképek szivárogtak ki a megjelenés előtt álló One UI 7 kezelőfelületéről. Az Android 15-re épülő, Samsung telefonokra optimalizált operációs rendszerről megjelent felvételek többek között arra engednek következtetni, hogy az alkalmazások ikonjainak kinézetén felül az egykezes használati funkciók is komoly fejlesztéseket kaphatnak az új változatnak köszönhetően. A szemfülesebbek azt is kiszúrhatják, hogy a kezelőfelület mennyi inspirációt merített az iOS 18 külső megjelenéséből.

Egyébként már nem kell sokat várni a kipróbálására, mert ugyan jelenleg csak egy kezdetleges változat érhető el egy szűk tesztcsoport számára, de hamarosan széles körben hozzáférhetővé válik a szoftver béta verziója.

A nyilvánosságra hozott képernyőfotókat két ismert iparági bennfentesnek köszönhetők, melyekből többek között az is kiderül, hogy a Gyorsbeállítások kezelőfelületének elemei kerekdedebbek lettek, ami szintén egy iOS-es vonás, továbbá a Kapcsolódó eszközök szekció is teljesen megújulhat. Az egész sokkal inkább testreszabható lesz, mint a korábbi változatok.

Hirdetés

Szintén az iOS-re hajaz az, hogy elválik az értesítési panel a Gyorsbeállítások legördülő menüpontjaitól. A Continuity notification névre keresztelt funkció pedig a telefonodról érkező videóhívásokat fogja megjeleníteni más otthoni Samsung eszközökön. Ennek segítségével egy koppintással lehet majd áthelyezni a beszélgetést a kiválasztott készülékre.

A jelentésben található videó a Samsung Dynamic Islandre épülő változatát mutatja be, amelyben az értesítési árnyék bal oldalán egy stopperóra látható, amit ha hosszan megnyomunk, az egy lebegő ablakban jelenik meg, gyorsan elérhetővé téve a megfelelő vezérlőelemeket.

Az eddig kiszivárgott infók alapján úgy tűnik, hogy a Samsung komoly változtatásokat tervez bevezetni a One UI 7-tel. Ezek a fejlesztések kiegészítik majd a Google által az Android 15-tel behozott összes új elemet. Néhány ezek közül bizonyára meg fogja osztani a márkahű rajongókat.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.