Hirdetés

Kis időre nagyon gazdag embert csinált egy magyar ügyfeléből az Apple



|

Tévedésből több száz millió forintot utalt neki az almás vállalat.

Hirdetés

A múlt héten sok magyar felhasználót ijesztett meg az Apple Pay azzal, hogy sorra vonta le a pénzt megmagyarázhatatlan tranzakciókra, amelynek hatására a magyar bankok ügyfélszolgálatai gyakorlatilag elérhetetlenné váltak. A Magyar Nemzeti Bank a káoszt megunván közleményt adott ki, amelyben elmondta, hogy a június 26-án bekövetkezett technikai hiba következtében több mint 780 ezer tranzakció történt jogosulatlanul, mintegy 2 milliárd forint értékben, de senki se aggódjon, ezek ügyféljóváhagyás nélkül történtek, így a levont összegek teljes mértékben visszajárnak

A minap már arról számoltunk be, hogy rendeződni látszik az Apple Pay-botrány, egyre többen kapják vissza a pénzüket (az OTP, a CIB Bank, a Gránit Bank, az Erste és a Raiffeisen is intézkedett), azonban így is előfordult egy-két anomália, például az, amikor valaki jóval többet kapott vissza a kelleténél. 

Hirdetés

A HVG írta meg, hogy az Apple 254 millió forintot utalt vissza egy magyar ügyfélnek, azonban az említett felhasználónak nem voltak milliói a kártyáján a téves tranzakciók előtt, így jogtalanul fizették vissza neki ezt a hatalmas összeget. A HVG-nek eljuttatott képernyőfotó bizonyítja, hogy az Ersténél vezetett számláról több részletben vont le az Apple Pay összesen 7169 forintot, majd amikor elkezdték kijavítani a hibát, egy még nagyobbat követtek el: először 84 623 371 forint érkezett, amit még kettő követett, így végül 253 870 113 forint jött az Apple-től. Íme a bizonyíték: 

A közel 254 millió forint aztán a felhasználó szerint egy órával később zárolták, majd levonták a számláról, és kijavítva a hibát visszatérítették az eredeti pár ezer forintos levonásokat. 

"A végén minden olyan lett, mint az egész ügy előtt, csak megkaptam a jogos visszatérítésemet."

- mondta el az érintett a HVG-nek. Veletek történt hasonló baki a visszatérítések során?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.