Hirdetés

Kínában olyan szexrobot készül, amely több lenne egy sima szeretőnél



|

Egy kínai gyártó saját mesterséges intelligenciával alkotna társalkodó- vagy gondozónőt igény szerint.

Hirdetés

A sci-fi írók utólag gyakran bizonyulnak vizionáriusnak, Gyertyán Ervin, magyar író is a jövőbe láthatott, mikor megírta A kiberneroszok tündöklése és bukása című regényét. 1963-ban a szexuális feladatokra fejlesztett házi robotok még, csak egy író képzeletének szüleményei voltak, de egy kínai vállalat most tényleg megalkotná az ágyasként funkcionáló gépembert. A kínai Starpery már eddig is élethű szexbabák fejlesztésével és forgalmazásával foglalkozott, de most egy saját nagy nyelvi modell (LLM) megalkotásával meghaladná már ezt a koncepciót.

A sencseni gyártó cég szeretné a közeli jövőben élethű szexbabáit társalogni képes robotokká átalakítani. Reményeik szerint az új termék a nyilvánvaló alapfunkciók mellett, szofisztikált társalgással, házimunkával és idősgondozással is bővíti majd a felhasználhatóság körét.

Hirdetés

Az új multifunkciós gépeket ellátnák mesterséges intelligenciával is annak érdekében, hogy igazi társakká válhassanak. A fejlesztők, lépésről lépésre haladva a megvalósításban, egyelőre csak a jobb beszédkészségre fókuszálnának, és később finomítanának a terméken, míg az igazi társalkodó robottá nem válna, persze az eredeti extrákkal. A cég elsősorban Kínán kívül igyekszik piacot keresni az értékesítéshez.

A Shenzhen Atall Intelligent Robot Technology és a Shenzhen AI-Tech realisztikus termékei ugyan kifinomult technológiával készülnek, és sokkal élethűbbek, mint a korábbi hasonló termékek, nem képesek bonyolultabb cselekvésre, helyváltoztatásra. Ellenben tudnak egyszerű beszélgetést folytatni, mosolyogni, vagy éppen énekelni a programjuktól függően.

A visszajelzések azt mutatják, hogy a vásárlóknak tetszik a megkezdett irány és szeretnék, ha a vállalat ezen az úton tovább haladva egy sokkal átfogóbb élményt nyújtana robotjaival olyan vásárlóknak is, akik szeretnének társat, de az ezzel együttjáró komplikációkra már kevésbé vágynak. Ehhez fejleszt most saját LLM-et a vállalat, a teljesebb élmény eléréséhez azonban minőségi hardverre is szüksége van.

A fejlesztés során ehhez készíteni kell egy csendes, ám erős motort, jó minőségű akkumulátorokat, könnyű és rugalmas szerkezetet, valamint kellemes tapintású, testhőmérsékletet tartani képes "bőrt", és a kifejező arcvonásokat biztosító aktuátorokat.

Egy tavalyi felmérés meglepő eredményeket hozott annak tekintetében, hogy milyen ezeknek a felnőtt babáknak a megítélése. A válaszadók 15 százaléka használt már valamilyen hasonló terméket, ráadásul többségük nem kényszerből, hanem kíváncsiságból, illetve az intenzívebb élmények keresése miatt.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.