Hirdetés

Jelentősen megemelheti az OpenAI a ChatGPT fizetős változatának árát



|

Szépen lassan, fokozatosan tervezik feltornázni az árakat.

Hirdetés

Egy ideje már elérhető az OpenAI mesterséges intelligencia alapú chatbotjának fizetős változata, a ChatGPT Plus, amiért havonta 20 dollárt (itthon adókkal együtt nagyjából 9 000 forintot) kell fizetniük a felhasználóknak. A technológia felvirágzásával egyértelművé vált, hogy a generatív AI-őrületet elindító vállalat idővel megemeli majd a fizetős verzió árát, viszont az emelés a vártnál is komolyabb lehet.

A New York Times által áttekintett dokumentumok mentén kiderült, hogy a mesterséges intelligenciával foglalkozó vállalat azt tervezi, hogy az év végéig 2 dollárral emeli meg a ChatGPT Plus jelenlegi 20 dolláros havidíját.

Hirdetés

Az áremelés azonban itt még nem áll meg, ugyanis az OpenAI ezt követően fokozatosan tornázza majd fel az árakat. Ezek alapján arra számíthatunk, hogy a következő öt évben a ChatGPT Plus előfizetés ára elérheti akár a havi 44 dollárt (nagyjából 15 700 forintot).

Egyelőre nem tudni, hogy a vállalat készül-e valamilyen alternatívával azok számára, akik nem engedhetik meg maguknak, hogy adókkal együtt havonta közel 50 dollárt költsenek a vállalat AI-modelljének fejlettebb változatára.

A Microsoft és a Google jelenleg szintén 20 dollárért kínálják fizetős AI-megoldásaikat, így fennáll a veszélye annak - amennyiben ők nem emelnek árat -, hogy a felhasználók inkább váltanak, és átpártolnak az OpenAI versenytársaihoz.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.