Hirdetés

Jelentősen átalakulnak a YouTube Shorts videók



|

Régóta kérték már a tartalomgyártók a funkciót, most végre megkapják.

Hirdetés

A YouTube algoritmusa az utóbbi időben ismét a hosszabb formátumú videókat kezdte előnyben részesíteni, annak ellenére, hogy a felhasználók figyelme az elmúlt évek során egyre inkább a rövid videós tartalmakra irányult. Utóbbira érzett (és erősített) rá a TikTok, melynek sikerén felbuzdulva az Instagram (Reels) és a YouTube (Shorts) is előállt saját megoldásaival.

A reklámbevételek és a platformokon töltött idő szempontjából azonban továbbra is hatékonyabbnak bizonyulnak a hosszabb tartalmak - legalábbis erre következtethetünk a YouTube nemrégiben hozott döntése alapján.

Hirdetés

A platform a napokban bejelentette, hogy október 15-étől kezdve a felhasználók akár 3 perces Shorts videókat is készíthetnek.

"Ez volt az alkotók egyik legjobban kért funkciója, ezért örülünk, hogy nagyobb rugalmasságot adhatunk a történetmeséléshez".

- írta Todd Sherman, a YouTube Shorts termékmenedzsmentjének igazgatója blogbejegyzésében.

A vezető hozzátette, hogy a hosszabb formátumú videókkal "a rövidfilmes történetmesélés még magával ragadóbbá válhat". Korábban a YouTube Shorts videók maximális hossza 1 perc volt.

A döntés kifejezetten érdekes, ugyanis míg az elmúlt években a TikTok is engedélyezte a 30 másodpercnél hosszabb videók feltöltését, addig a YouTube éppen azért hozta létre a Shorts videókat, hogy konkurenciát állítson a TikToknak. Ezek alapján azt láthatjuk, hogy a hatalmas népszerűségnek örvendő platformok döntései jelentős hatást gyakorolnak egymásra.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.