Hirdetés

Hosszas várakozás után elérhetővé vált a YouTube AI-asszisztense



|

Egyes felhasználók már kérdezhetnek és segítséget is kérhetnek a mesterséges intelligenciától.

Hirdetés

Nemrégiben számoltunk be arról, hogy egy új, AI-alapú funkcióval bővült a YouTube Music, amely lehetővé teszi, hogy a felhasználók szöveges parancsok (promptok) alapján hozzanak létre személyre szabott lejátszási listákat, és fedezzenek fel új zenéket. Most a videós fronton is elérhetővé vált egy mesterséges intelligencia alapú asszisztens, amely a YouTube Premium előfizetői számára nyújt támogatást az éppen fogyasztott tartalommal kapcsolatban.

A felhasználók kérdezhetnek a látottakról, de akár arra is megkérhetik az AI-t, hogy foglalja össze, miről szól a videó. Emellett az asszisztens arra is képes, hogy releváns tartalmakat ajánljon a felhasználók érdeklődési köre és tartalomfogyasztási szokásaik alapján.

Hirdetés

A funkciót a videók alatt megjelenő "Ask" gombra kattintva érhetjük el - itt rögtön előre megadott parancsok közül választhatunk, de lehetőség van saját kérdések megfogalmazására is.

A YouTube támogatási oldalán az áll, hogy a társalgási AI-eszköz jelenleg csak angol nyelven áll rendelkezésre a 18 éven felüli YouTube Premium-tagok számára az Egyesült Államokban, androidos eszközökön. Ez persze nem zárja ki annak lehetőségét, hogy a közeljövőben a funkció a magyar felhasználókhoz is eljusson, bár arra érdemes készülni, hogy kezdetben csak bizonyos angol nyelvű videóknál lehet majd használni.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.