Hirdetés

Hamarosan visszatérnek a YouTube-ról eltűnt slágerek



|

Sikerült megállapodniuk a feleknek, így rövidesen visszaállhat a rend.

Hirdetés

Tegnap számolt be testvérlapunk, a GS arról, hogy egy jogi természetű vita következtében számos híres előadó - köztük Adele, Bob Dylan, a Green Day, az R.E.M., Burna Boy és a Rush - dalai elérhetetlenné váltak az Egyesült Államokban a YouTube-on. Hamar kiderült, hogy a probléma hátterében a SESAC (Society of European Stage Authors and Composers), az Egyesült Államok egyik jogvédő szervezete áll, amellyel a YouTube már tárgyalásokat folytatott a lejáró szerződésük megújításáról, viszont a megállapodást nem sikerült időben tető alá hozni.

A minap azonban megegyezésre jutottak a felek, így hamarosan az eltávolított dalok is visszakerülhetnek a platformra. A SESAC a The Verge-nek küldött levelében megerősítette az új megállapodás tényét, ugyanakkor hozzátette, hogy a YouTube "egyoldalúan távolította el" a dalokat, még a szerződés október 1-jei lejárta előtt.

Hirdetés

"Megállapodást kötöttünk a YouTube-bal a SESAC dalszerzőinek és kiadóinak méltányos kártérítéséről a zenéik felhasználásáért. Nagyra értékeljük partnereink, valamint a művészek támogatását és türelmét. A YouTube a tárgyalások során egyoldalúan távolította el partnereink műveit a szerződés lejárta előtt, de most megkezdte a dalokat tartalmazó videók visszaállításának folyamatát."

- fogalmazott Scott Jungmichel, a SESAC előadóművészi jogokért felelős elnöke.

A SESAC jelenleg több mint 1,5 millió dal nyilvános előadását engedélyezi több mint 15 ezer csatlakozott dalszerző, zeneszerző és zenei kiadó nevében.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.