Hirdetés

Hamarosan térerő nélkül is használhatod a mobiltelefonok legalapvetőbb biztonsági funkcióját



|

Az iPhone-okon már működik a műholdas segélyhívás, és hamarosan az androidosok is megkaphatják.

Hirdetés

Hiába indult el már három évtizeddel ezelőtt a mobilhálózatok kiépítése hazánkban, még a mai napig lehet olyan pontjait találni az országnak, ahol térerő híján nem tudjuk rendeltetésének megfelelően használni a készülékünket. Ez többnyire bosszantó és kellemetlen tud lenni, de talán akkor jön legkevésbé jól, ha valóban nagy a baj, és a 112-es segélyhívót kellene hívnunk.

iPhone-okon már néhány éve elérhető az a funkció, melynek köszönhetően ha szolgáltatási területen kívül vagyunk, a telefon műholdas kapcsolat segítségével teszi lehetővé a sürgősségi hívást. Most úgy tűnik, hamarosan a Google is megoldhatja ezt: egy kiszivárgott kód arra enged következtetni, hogy a Google az Android egy jövőbeli verziójába beépítheti a vészhelyzeti funkciót. Az Android 15 béta 4-ben talált kódban Pixel Satellite SOS-nek nevezett funkció feltehetőleg ezt a célt szolgálja majd.

Hirdetés

Azt eddig is lehetett már tudni, hogy a Google szeretne felzárkózni ebben is örök vetélytársához, de a konkrét név most látott először napvilágot. A szivárogtató hírforrás azt is tudni véli, hogy az Apple-höz hasonlóan az Android is két ingyenes évvel vezetné be ezt az innovatív szolgáltatást.

Mivel 3 héten belül érkezik az új Pixel széria, az sem kizárt, hogy azzal a készülékkel fogja a Google bevezetni az újdonságot. Bevett szokás az Androidnál, hogy minden új funkciót a saját készülékein élesít először, ráadásul a kódban egy mondat arra is utalhat, hogy azt visszamenőlegesen is megkapják korábbi szériák, bár azokból hiányzik a szükséges hardver.

Tulajdonképpen a kódrészletet csak egy béta verzióban fedezték fel, szóval egyelőre minden ezzel kapcsolatos dolog csak találgatás. Mivel azonban a vészhelyzeti alkalmazásnak nagy sikere van az iPhone-osoknál, így jó eséllyel tényleg bevezetésre kerül Androidon is, még ha ezt eddig konkrétan nem is erősítették meg a vállalat részéről.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.