Hirdetés

Ha gyakran használsz Wordöt, ettől égnek fog állni a hajad



|

Egy szoftveres hiba miatt akár a teljes munkád is elveszhet egy rossz kattintással.

Hirdetés

Aki sokat használja a Microsoft Word szövegszerkesztőt, bizonyára ismeri azt az alapszabályt, hogy érdemes rövid időközönként elmenteni az éppen készülő dokumentumunkat, ha nem szeretnénk, hogy egy áramkimaradás miatt vagy egyéb, nem várt eseményből kifolyólag minden addig leírt szövegünk eltűnjön a süllyesztőbe, és kezdhessük elölről a munkát.

A vállalat most ráadásul egy kapcsolódó problémára is felhívta a felhasználók figyelmét, mely szerint egyes esetekben a szoftver ahelyett, hogy elmentené a félkész vagy kész szöveget, törli azt egy gombnyomásra. Erről a minap egy közleményt is kiadtak azzal a megjegyzéssel, hogy a probléma nem minden verziót érint, de nem árt munka közben résen lenni a hasonló esetek elkerülésének érdekében.

A vállalat a problémát részletező támogatási oldalon leírta részletesen azt is, hogy mely helyzetek valószínűsítik legjellemzőbben a felbukkanását. Eszerint akkor számíthatunk erre a hibára, ha az érintett fájl nevében a .DOCX illetve a .RTF kiterjesztés csupa nagybetűvel íródott.

Hirdetés

A probléma jellemzően a Word for Microsoft 365 2409, build 18025.20104 verzióját érinti azokban az esetekben, mikor a felhasználó a munka befejeztével bezárja a Wordöt és a felugró kérdésre a Mentés gomb megnyomásával reagál. Ilyenkor jobbik esetben a menteni kívánt írás a kukában landol, de még ennél is valószínűbb, hogy végleg törlődik.

A Microsoft "szakszerű" tanácsa az, hogy minden kilépés előtt manuális mentést végezzünk a biztonság kedvéért. Ezen felül a kérdéses verzió Fájl/Beállítások/Mentés menüpontjában kiválaszthatjuk a " Ne jelenjen meg a Backstage nézet a fájlok mentésekor és megnyitásakor" opciót, ami elvileg mentesít a nem várt következményektől.

A vállalat felveti annak is a lehetőségét, hogy az érintett felhasználók térjenek vissza egy korábbi verzió használatára, amíg ez a probléma nem rendeződik. A cég kapcsolódó részlegének szakemberei folyamatosan dolgoznak a probléma orvoslásán, ami majd várhatóan egy frissítés formájában fogja elhozni a megoldást.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.