Hirdetés

Figyelem: a BKK nevében próbálják csalók ellopni a pénzünket



|

Új átverés terjed, amely ingyen bérlet ígéretével csalja lépre a gyanútlan embereket.

Hirdetés

Nem szükséges a cyberpunk irodalom legendás hackereiével vetekedő tudással bírniuk a bűnözőknek ahhoz, hogy degeszre keressék magukat, bőven elegendő, ha tisztában vannak azzal, hogy még a legkönnyebben feltörhető rendszernél is puhább célpont maga az ember. Mindegy, hogy naivitás, tájékozatlanság vagy nemtörődömség az oka, de a nagy számok törvénye alapján biztosan akad elegendő balek, aki nem tud ellenállni a csalinak, bekapja a horgot, és mire felfogja, hogy mi történik, már futhat a pénze után. És persze mi lehetne vonzóbb annál, ha valamit ingyen kínálgatnak, mint abban az átverésben, amelyiket a HVG-nek sikerült kiszúrnia.

A BKK - Budapesti Közlekedés Központ nevű oldal mögé bújva valaki olyan kampányt hirdet a Facebookon amelynek célja a városi forgalom javítása és a budapestiek ösztönzése a tömegközlekedés igénybevételére. Ennek érdekében BKK-bérleteket sorsol ki, szám szerint 500-at. Aki nyerni szeretne egyet, annak nincs más dolga, mint az oldalon, ahova a hirdetés elnavigálja, kitölteni egy kérdőívet.

Hirdetés

Akinek nem jelez a pókösztöne a gyanús URL láttán (érdemes megnézni a HVG által lementett képeket), annak az univerzum ad egy utolsó esélyt hibája korrigálására, ugyanis az ajándék bérlet kézhezvétele előtt még következik egy másik, szemöldökráncolásra késztető műveletre:  ki kell tölteni egy űrlapot, és befizetni 796 forint kiszállítási díjat. Mondanunk sem kell, hogy ezzel a művelettel nem egy banknak adja meg a nevét, az e-mail-címét, illetve fizetési adatait, hanem a csalóknak, akik ezek birtokában máris nekiláthatnak lépre csalt áldozatuk megkopasztásának.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.