Hirdetés

Ezért vár az Apple az iPad 11 megjelenésével



|

Idén sem érkezett meg a várva várt frissítés, de a vállalatnak jó oka van erre.

Hirdetés

Nemrégiben számoltunk be az Apple legújabb táblagépéről, az iPad Mini 7-ről, amelyet a gyártó különösebb felhajtás nélkül mutatott be. A hetedik generációs készülék jelentős ráncfelvarráson esett át, miközben az alap iPad frissítés idén is elmaradt, annak ellenére, hogy a legutóbbi modell már több mint két éve jelent meg.

Az Apple 10. generációs iPadje 2022 októberében debütált, és az akkor már kétéves A14-es chipet kapta meg. Ez tulajdonképpen meg is magyarázza, hogy miért döntött úgy az Apple, hogy legalább még egy évet vár az új tablettel.

Hirdetés

Amennyiben a vállalat követte volna a korábbi mintát, az iPad 11 az A16-os chipet kapta volna meg. Ez jelen pillanatban azt jelentené, hogy az új táblagép nem lenne kompatibilis az Apple Intelligence-szel, amelyre a cupertinóiak gyakorlatilag a teljes marketingjüket építették az elmúlt hónapokban. Ha az Apple szeretné megtartani a jelenlegi 349 dolláros árcédulát (vagy legalábbis a közelébe maradni), nem lenne kepés az A16-nál újabb chippel felvértezni a kövekező iPadet.

Ezek alapján jogosan merülhet fel a kérdés, hogy mikor és milyen specifikációkkal érkezhet a 11. generációs iPad. Bár az iparági bennfentesek véleménye megoszlik, a legtöbb szakértő 2025 őszére jósolja a frissítést.

Ez logikus döntés lenne a cupertinóiak részéről, hiszen az iPhone 17 addigra már forgalomba kerülne, ezzel pedig felszabadulna a kapacitás az Apple egyik legnépszerűbb terméke számára. Az új iPad pedig valószínűleg az iPhone 16 A18-as chipjét használná.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.