Hirdetés

Erre nem számítottunk: Game Boy-kazettát dob piacra a Green Day



|

Különleges kiadvány érkezett a punk-rock zenekar 1994-es albumához.

Hirdetés

Idén lett 30 éves a Green Day egyik legfontosabb és legmagasabbra értékelt albuma, az 1994-ben kiadott Dookie. A jeles évforduló alkalmából a banda most a lemez újrakiadásával örvendezteti meg a rajongókat, de nem éppen a megszokott módon.

A Green Day a különleges projektet a Los Angeles-i BRAIN művészeti stúdióval közösen alkotta meg, lényege pedig, hogy az albumon található zenékhez egy-egy nosztalgikus tárgyat rendeltek, amelyek lejátsszák a dalokat.

Hirdetés

A termékek között szerepel többek között egy floppylemez, amelyen a Having a Blast című szám található, egy csengő, amely a Longview-t játssza, valamint egy Game Boy-kazetta a Welcome to Paradise-zal.

"Dookie Demastered: 15 szám. 15 formátum. Úgy, ahogy soha nem kellett volna hallani. 30 évvel később."

- olvasható a zenekar X-bejegyzésében.

A 39 dolláros Game Boy-kazetta autentikus chiptune formátumban játssza le a rajta található dalt, és bár játék nem társul hozzá, a számot egy valódi Game Boyon lehet meghallgatni. Minden termék limitált, mindössze 25 példány készült belőlük, és csak az Egyesült Államokból lehet jelentkezni a sorsolásra, így sajnos mi kimaradunk a buliból.

A koncepció mindenesetre elképesztően kreatív; ezen a weboldalon lehet csekkolni a tételek teljes listáját, valamint a hozzájuk kapcsolódó dalok előzetesét.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.