Hirdetés

Ennek a négy karakternek a begépelésétől pillanatok alatt összeomlik az iPhone-od



|

Kifejezetten furcsa hiba ütötte fel a fejét a napokban az Apple mobiljain.

Hirdetés

Nemrégiben egy kiberbiztonsági kutató fedezett fel egy módszert, amely lényegében használhatatlanná teszi az Apple mobiljait. Ehhez mindössze egy négy karakterből álló kódsor beírása szükséges, amely pillanatok alatt vezeti összeomláshoz az iPhone-okat - adta hírül a TechCrunch.

Amennyiben az Appkönyvtár keresőjébe beírjuk az alábbi kódsort, a készülék néhány másodpercre használhatatlanná válik:

""::

A lap jelentéséből kiderült, hogy a négy karakter begépelésétől egészen pontosan az adott eszköz felhasználói felülete, a Springboard omlik össze. Ezt követően egy fekete kijelző, majd nem sokkal később egy töltőképernyő fogadja a felhasználókat, míg végül helyre nem áll a rendszer.

Hirdetés

A portálnak nyilatkozó kutatók szerint a probléma vélhetően nem jelent komolyabb biztonsági kockázatot, tehát azon a furcsaságon túl, hogy a rendszer néhány másodpercre teljesen lehal, nem jelent további veszélyt.

Az Apple egyelőre nem reagált a rendellenességgel kapcsolatos megkeresésekre.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.