Hirdetés

Elképesztő teljesítmény: Elon Musk 100 ezer Nvidia GPU-t telepített néhány nap alatt



|

A hardvergyártó fejese szerint egy ilyen kaliberű beruházás általában több évig tart.

Hirdetés

Igazi mérnöki csodát hajtott végre Elon Musk és az általa alapított xAI csapata: mindössze 19 nap alatt összeszereltek egy 100 ezer H200 Blackwell GPU-ból álló szuperklasztert. Jensen Huang, az Nvidia vezérigazgatója szerint egy ilyen léptékű telepítési folyamat normál esetben több évet venne igénybe - a fejes Musk teljesítményét "emberfelettinek" nevezte.

Elon Musk és az xAI csapata állítólag kevesebb mint három hét alatt jutott el a koncepciótól a GPU-k teljes telepítéséig. A projekt nemcsak a kártyák összeszerelését foglalta magában, hanem a GPU-kat befogadó létesítmény megépítését, valamint a megfelelő hűtési rendszerek telepítését is.

Hirdetés

Huang szerint egy átlagos adatközpontnak nagyjából négy évbe telne véghez vinni azt, amit Muskéknak 19 nap alatt sikerült. Úgy véli, hogy ebből három év a tervezéssel telne, és csak az utolsó évben kerülne sor a berendezések szállítására, telepítésére és tesztelésére.

Az Nivida fejese elmondása szerint korábban még soha nem látott ehhez foghatót, és biztos benne, hogy a közeljövőben egyetlen vállalat sem lesz képes felérni Muskék lenyűgöző teljesítményéhez.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.