Hirdetés

Egészségkárosító hatása miatt perli a TikTokot több amerikai állam



|

Nem ez az első eset, hogy jogi lépéseket intéznek a rövid videós platform ellen.

Hirdetés

Az Egyesült Államok mindent megtesz annak érdekében, hogy szigorúan szabályozza és korlátozza a TikTok használatát az országban. Miközben a rövid videós platform betiltásáról folyó vita még le sem zárult, 13 amerikai állam és a főváros, Washington most újabb jogi lépéseket tett a ByteDance tulajdonában lévő platform ellen.

Az államok azzal vádolják a TikTokot, hogy megtévesztően biztonságosnak tünteti fel magát a gyermekek számára, miközben szándékosan addiktív funkciókkal van telepakolva. A panasz értelmében a platform negatív hatást gyakorol a felhasználók mentális egészségére, különösen a fiatalokéra, akik nehezebben ismerik fel a függőségre utaló viselkedés jeleit.

Hirdetés

Brian L. Schwalb, Columbia kerületi főügyész a CNBC-nek adott nyilatkozatában "digitális nikotinnak" nevezte a TikTokot, és kijelentette, hogy a per elsődleges célja a közösségi médiaóriás felelősségre vonása a "washingtoni gyermekek károsításáért".

A TikTok elutasította a vádakat, pontatlannak és félrevezetőnek nevezte azokat. A vállalat közleményben kitért arra, hogy már önkéntesen hozott olyan intézkedéseket, amelyek célja a fiatal felhasználók biztonságának növelése - egyike volt ezeknek a képernyőidő alapértelmezett korlátozása a 16 év alattiak számára.

A rövid videós platform hozzátette, hogy már több mint két éve próbál együttműködni a főügyészekkel ezekben a kérdésekben, az újonnan benyújtott perekben felvázolt aggályokat pedig nem TikTok-specifikus, hanem az egész szektort érintő problémáknak tekinti. Mivel a TikTok határozottan védeni kívánja magát, a per valószínűleg hosszú évekig is eltarthat.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.