Hirdetés

Egészen kiváló tulajdonságokkal büszkélkedhetnek az új hajtogatós Xiaomi készülékek



|

A MIX Fold 4 és a debütáló MIX Flip fizikai adottságokban és felszereltségben is bőven hozza az elvárható szintet.

Hirdetés

Múlt hét pénteken fontos eseményt tartott a Xiaomi: a kínai márka 5 új terméket mutatott be a pekingi rendezvényen, köztük a Mix Fold 4. generációját, és a MIX Flip debütáló darabját, ami egy átlagos telefon méretére nyitható szét. Bár a hajtogatós modellek mostanáig nem jelentek meg a márka európai kínálatában, nem kizárt, hogy ezt hamarosan felülírják a piaci érdekek.

A versenyképes daraboknak valószínűleg sikere lehetne nálunk, hiszen a terméktípus egyre nagyobb  népszerűségnek örvend. Bár a Xiaomi marketing stratégiájába nem látunk bele, nem ez lenne az első dolog, ami megjelenik a kínai piacokon kívül is.

A MIX Fold 4 legfőbb újítása az előző szériához képest a fizikai tulajdonságaiban mutatkozik meg. 9,49 milliméteres vastagságával és 229 grammos súlyával felveszi a versenyt a piacvezető márkák csúcskategóriás darabjaival is. Ez egy szénszálas architektúra használatával valósulhatott meg, aminek köszönhetően maga a szerkezet is lényegesen masszívabb lett.

Hirdetés

A súlycsökkenésnek egyébként az akkumulátor nem látta kárát, hiszen az 5100 milliamperórás energiaforrás megegyezik a kategória hasonló készülékeinek felszereltségével. Ez vezetékesen 67 wattos teljesítménnyel tölthető, míg a vezeték nélküli opció is bőven hozza a kötelezőt az 50 wattos töltési lehetőséggel.

A Fold 4 kijelzője egy 6,56 hüvelykes, 2520x1080 pixeles LTPO AMOLED, ami 120 Hz-en képes frissíteni. Támogatja a Dolby Vision és HDR10+ szabványokat, valamint 3000 nit fényerővel bír maximálisan. A belső kijelző 7,98 hüvelykes, 2488x2224 pixeles felbontásban jelenít meg. Ez valamivel jobb felbontású, mint a MIX Fold 3-ban volt, ám ez a méretcsökkenésnek köszönhető.

A készüléket a Snapdragon 8 Gen 3 processzora hajtja, a 256 GB-os modell 12, az 1 TB-os pedig 16 GB RAM-ot kapott, ami több mint impozáns. A kamerarendszer viszonylag sokat változott az előző kiadáshoz képest: az 50 MP-es főkamera lézeres autófókuszt kapott, a 10 MP-es, 5x-ös optikai zoom-os telefotó mellé, de ezzel még nincs a sornak vége.

Az új hajtogatós telefon rendelkezésére áll egy 12 MP-es nagylátószögű kamera, és egy 50 MP-es, 2x-es optikai zoommal ellátott telefotó kamera is, ami széleskörű igényeket képes kielégíteni. Ez a brand első darabja, ami IPX8-as vízállósággal bír, és egy fejlett 3D hőelvezető rendszert is kapott, amit több grafitréteg beépítésének köszönhet.

A MIX Flip, vagyis az új terméktípus egy normál telefon méretűre szétnyitható kagylótelefon. A fedlapján egy 4 hüvelykes átmérőjű, 120 Hz-es AMOLED kijelző található, ami 1392x1208 pixeles felbontás mellett - a Fold 4-hez hasonlóan - támogatja a Dolby Vision és HDR10+-os szabványokat, és szintén 300 nites maximális fényerővel bír.

Xiaomi Mix Flip
Xiaomi Mix Flip

A Snapdragon 8 Gen 3 chip is közös a két készülékben, és utóbbi 12, valamint 16 GB RAM-os kivitelben is elérhető. Két 50 MP-es kamerája közül az egyik egy 2x-es optikai zommal bíró telefotó. Valamivel gyengébb, 4780 milliamperórás akksit kapott, ami viszont csak vezetékesen tölthető, 67 wattal.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.