Hirdetés

Csökkentett készlettel, reklámozás nélkül folytatódhat az Xbox konzolok értékesítése Európában



|

A Microsoft állítólag ahelyett, hogy a konzolt próbálná tolni, inkább a szolgáltatásaira fókuszál.

Hirdetés

Nem kell mélyre ásni a statisztikákban ahhoz, hogy lássuk, a PlayStation magasan vezeti ezt a konzolgenerációt, az Xbox pedig jelentős hátrányba került nagy riválisához képest. A Sony már a PS4-gyel megalapozta magának a PS5 sikerét, aztán olyan ütős exkluzívokkal győzte meg a játékosokat arról, hogy az ő gépét válasszák, amilyenekhez fogható a Microsoftnál elvétve akad.

Pont néhány napja közölte a Circana, hogy az Xbox Series gépek nem csak a PS5-höz, de elődjükhöz, a One-hoz képest is jelentősen le vannak maradva: 13%-kal jobban állt az a konzol pályafutása ugyanezen pontján.

Hirdetés

Az egyik iparági bennfentes, Tom Warren egy meg nem nevezett forrásától úgy értesült, a Microsoft magát az Xbox konzolt már nem tervezi promózni Európában, a Közel-Keleten és Afrikában, helyette az Xbox Game Pass, a felhő alapú játék, a PC és a kontrollerek népszerűségének növelésére fordítja erőforrásait. Ennek megfelelően a készletek is csökkenhetnek. Hozzátette, még ő sem hiszi el ezt teljes egészében, és próbál jobban utánajárni az információnak.

Ősszel három új Xbox is érkezik, melyek mind a már most piacon lévő gépek változatai: jön egy lemezmeghajtó nélküli, valamint egy 2 TB-os Series X, a Series S 1 TB-os változata pedig fehérben is elérhető lesz. Ha ezek nem is, a háttérben formálódó, erősebb, potenciálisan generációváltó gép talán lendíthet egyet a konzolok népszerűségén.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.