Hirdetés

Az Apple végre beadta a derekát a Spotifynak, de azért odaszúrt neki



|

Miután az Európai Bizottság komolyan megbüntette, az iOS mögött álló cég engedett, de így se hunyászkodott meg teljesen.

Hirdetés

Márciusban az Európai Bizottság 1,84 milliárd eurós rekordbírságot szabott ki az Apple-re a streamingpiac, azon belül is elsősorban a Spotify-jal szemben tanúsított tisztességtelen és törvényellenes korlátozásaiért, a cupertinói vállalat például ellehetetlenítette a termékeit használó felhasználók számára, hogy közvetlenül a zenei platform előfizetőivé válhassanak, vagy akár csak tájékoztatást kapjanak arról, hogy a Spotify honlapján olcsóbban előfizethetnek a szolgáltatásra. 

Az Apple azóta többször is módosította az App Store szabályzatát az EU-ban, de az Európai Bizottság továbbra sem elégedett, ugyanis hiába vezeti be az almás cég idén ősztől, hogy minden fejlesztő helyezhet el olyan linkeket az alkalmazásokban, amik máshová irányítanak, egy új díjstruktúrát is kialakított, ami miatt jutalékot kellene fizetniük a fejlesztőknek - akkor is, ha nincs átkattintás. A Patreon-felhasználókat ez különösen érzékenyen érintheti, alkotókat és támogatókat egyaránt. 

Hirdetés

A TechCrunch jelentése szerint az Apple hosszú idő után végre engedett a Spotify és az Európai Bizottság követeléseinek, és hivatalosan is jóváhagyta, hogy az iOS appban megjeleníthetőek legyenek a zenei platform árinformációi az Európai Unió országaiban élő felhasználók számára.

A pezsgőbontás előtt azonban érdemes megemlíteni, hogy a cupertinóiak a korábban felvázolt módon éltek a kiskapu lehetőségével: a Spotify szerint az Apple továbbra is ellehetetleníti, hogy megosszanak a honlapjukra mutató linkeket, ugyanis ha így tennének, akkor 30 százalékos jutalékot kellene fizetniük a vállalatnak minden egyes regisztráció után, amire nem hajlandóak. Így az alkalmazásban csak szöveggel közölhetik, hogy menjenek át a webhelyre, a spotify.com-ot nem írhatják ki. 

A Spotify viszont már ezt is előrelépésnek könyveli el, és még promóciót is indít az EU-s iPhone-tulajok számára, amelynek értelmében az első három hónap ingyen jár, ha frissítik a csomagjukat. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.