Hirdetés

Az Apple meggondolta magát, és már nem fektetne többet az OpenAI-ba



|

Úgy vélik, hogy az iOS-es integráció még a pénznél is többet ér.

Hirdetés

A The Wall Street Journal újonnan megjelent jelentése szerint az Apple-nél letettek arról a tervükről, hogy további összegeket fektessenek be a piacvezető OpenAI-ba. A téma aktualitását az adja, hogy a jövő héten zárul le egy 6,5 milliárdos finanszírozási kör, amelyben a hírek szerint a Microsoft és az Nvida is beszáll újabb adagot vásárolva a cégbirodalomból-

Korábban szó volt róla, hogy az Apple is bejelentkezik a további részesedésre a cégből, de mint azt bejelentette a napokban, ettől a szándékától végül el fog állni a techóriás. Erről egy bennfentes személy tájékoztatta az érintetteket, miszerint az almás cég egyelőre biztos nem bővíti tovább az érdekeltségét az ágazatban.

Pedig alig egy hónapja kapott szárnyra az értesülés, hogy az iPhone-gyártó további 1 milliárd dollárral szeretné a közeljövőben növelni a már meglévő 49 százalékos részesedését a nagy jövő előtt álló cégben. Az Apple a múlt hónapban jelentette be, hogy tárgyalásokat folytat a befektetésérő, az azonban végig homályos volt, hogy pontosan milyen formában és mennyit szánna a tranzakcióra.

Hirdetés

Az Apple döntése, bár nem tudható, hogy van-e összefüggés, de épp akkor zajlott, mikor jelentős strukturális változások folytak a cég vezetésében. Az Apple korábbi dizájnért felelős vezetője, Jony Ive nemrég azt is megerősítette, hogy az OpenAI-jal együtt dolgoznak egy közösen megjelentetni szándékozott AI hardvertermék fejlesztésén.

Az Apple, a döntés ellenére, még idén integrálja a ChatGPT-t az iOS 18-as rendszerbe. Az együttműködés révén a ChatGPT és a Siri együtt fogja kezelni a mesterséges intelligenciához intézett kéréseket, kérdéseket. Sajtóértesülések szerint a partnerség nem fog anyagi kötelezettséggel együtt járni, hiszen az Apple úgy gondolja, hogy a az általuk biztosított integráció még a pénznél is többet ér.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.