Hirdetés

Az Apple gyakorlatilag lemásolná az Xbox appot



|

Egy új alkalmazáson dolgoznak, ami egyesítené az App Store és a Game Center előnyeit, sőt behozna extra funkciókat is.

Hirdetés

Apple egy új alkalmazáson dolgozik, amely kifejezetten a játékok köré épül majd, derül ki a 9to5Mac beszámolójából. Az Apple termékekre specializálódott hírportál egy megbízható forrásra hivatkozva arról számolt be, hogy az új app nem fogja helyettesíteni a meglévő iOS App Store-t vagy a Game Centert, hanem tulajdonképpen mindkettő funkcióit egyesíti majd. Az új alkalmazás célja, hogy egyszerre kínáljon játékok vásárlására szolgáló felületet, valamint közösségi interakciókra és ajánlásokra is lehetőséget biztosítson, hasonlóan az Xbox apphoz.

Az új Apple app lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy megnézzék barátaik profiljait, játsszanak, valamint személyre szabott szerkesztői tartalmakat és játékajánlásokat kapjanak. Ez a lépés nem meglepő annak fényében, hogy az Apple igyekszik markánsabbá tenni jelenlétét a játékpiacon, ahol a verseny egyre nagyobb, még annak ellenére is, hogy az Apple Arcade sikeresnek bizonyult.

Hirdetés

A jelentés szerint ez az új app nem csak a játékosok szórakozását fogja szolgálni, hanem közösségi élményt is kínál majd, lehetővé téve, hogy a felhasználók kapcsolatba lépjenek egymással. Az Apple Arcade jelenlegi előfizetéses szolgáltatásával szerzett tapasztalatok alapján az új alkalmazás várhatóan sokat merít majd ebből a sikerből, és még szorosabbra vonja az Apple és a játékos közösség közötti kapcsolatot.

Bár a pontos megjelenési dátum egyelőre nem ismert, az Apple-nek mindenképp szüksége van egy ilyen fejlesztésre, különösen most, amikor a vállalat szembe kell nézzen azzal a lehetőséggel, hogy harmadik féltől származó alkalmazásboltokat is beengedjen iOS platformjára. Az új app segítségével az Apple talán még több felhasználót meg tud majd nyerni, akik egy még közösségibb és játék-központú élményre vágynak.

Amíg várjuk a hivatalos bejelentést, érdemes felfedezni az Apple Arcade jelenlegi kínálatát, hiszen számos kiváló játék érhető el az előfizetéses szolgáltatásban, amely egyre nagyobb népszerűségnek örvend.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.