Hirdetés

Az Apple AirTag segítségével fogtak tolvajokat



|

Egy nőnek elege lett abból, hogy folyton ellopják a postáját, ezért a saját kezébe vette az ügyet az Apple eszközét felhasználva.

Hirdetés

Többször is előfordult már, hogy az Apple fejlesztésével, a cuccaink nyomonkövetését lehetővé tevő AirTaggel sikerült rábukkanni ellopott javakra, és meghiúsítani tolvajok terveit, ez alkalommal két feltételezett postai lopás gyanúsítottjait kapták el, miután egy kaliforniai lakos elküldött magának egy csomagot, amely a cupertinóiak egyik nyomkövetőjét tartalmazta.

Egy Santa Barbara megyében élő nőnek elege lett ugyanis abból, hogy a postafiókjából sorra elemelik a küldeményeit, ezért úgy döntött, hogy saját maga csípi fülön az elkövetőket: a csomagjába rejtett egy AirTaget, majd feladta saját magának, ami eljutott az említett postafiókba, és ugyanúgy eltűnt, mint minden más. A nő követte az AirTag mozgását és értesítette a Santa Barbara megyei seriffhivatalt a történtekről, a rendőrök pedig lenyomozták a készüléket. 

Hirdetés

A nyomkövető a Santa Maria-i East Sunrise Drive 600-as tömbjébe vezette őket, a helyszínre belépve pedig megtalálták az AirTaget  tartalmazó csomagot, valamint más ellopott tárgyakat is, amiket több mint egy tucat embertől lovasítottak meg. A seriffhivatal elfogott két gyanúsítottat is: a 27 éves Virginia Franchessca Larát Santa Mariából és a 37 éves Donald Ashton Terryt Riverside-ból.

Larát, akit 50 000 dolláros óvadék ellenében tartanak fogva, olyan bűncselekmények miatt vették őrizetbe, mint a csekkek birtoklása csalás szándékával, valamint személyazonosság- és hitelkártya-lopás. Terry bűnlajstromán szerepel a betöréses lopás is, Riverside megyében több elfogatóparancs is van ellene. Nála 460 000 dolláros óvadékot határoztak meg. 

A seriffhivatal elismerését fejezte ki a nő felé a tette miatt, és hangsúlyozta, hogy helyesen cselekedett, amikor inkább kapcsolatba lépett a hatóságokkal és nem egymaga szállt szembe a gyanúsítottakkal. Egyébként csak az elmúlt hónapokban olyan esetekben tettek jó szolgálatot az AirTagek, mint egy asztalos ügyében, akitől értékes szerszámokat loptak, egy kerékpáros esetében, akitől egy 8000 dolláros biciklit vittek el, valamint egy politikus kampánytábláit is így találták meg. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.