Hirdetés

Átdolgozott beállításokkal érkezhet a Google Messages régóta várt funkciója



|

Az adatvédelmi aggályok miatt a vállalat eddig visszatartotta a Profilok széles körű bevezetését.

Hirdetés

A Google hivatalosan még 2023 novemberében jelentette be a Profilok nevű funkciót a Messages alkalmazáshoz, amellyel az új kapcsolatok létrehozását igyekezett megkönnyíteni. Bár a funkciót azóta is csak nyomokban tartalmazza a Google üzenetküldő applikációja, most minden jel arra utal, hogy a vállalat hamarosan széles körben is elérhetővé teheti a Profilokat.

A techóriás ennek okán most a profilfelfedezéssel (Profile Discovery) kapcsolatos adatvédelmi aggályok megoldásán dolgozik, hogy elkerülje az ebből fakadó problémákat.

Hirdetés

A Google Messages v20241010 béta verziója már olyan beállításokat tartalmaz, amelyek segítségével a felhasználók a korábbiaknál pontosabban szabályozhatják, hogy ki láthatja a nevüket és a profilképüket.

A három láthatósági beállítás a következőképpen alakul:

  • People you message: azok láthatják majd a nevünket és a profilképünket, akiknek üzenetet küldünk.
  • Only your contacts: csak a telefonunk névjegyzékében szereplő személyek láthatják majd nevünket és profilképünket.
  • No one: mindenki elől elrejtjük, így senki sem láthatja majd a profilunk adatait.

Az új beállítási lehetőségek vélhetően akkor jelennek majd meg a felhasználók számára, amikor először jelentkeznek be a Google Messages alkalmazásba. Érdemes szem előtt tartani, hogy a funkció egyelőre még nem vált széles körben elérhetővé, viszont az átdolgozott biztonsági beállításokkal jó eséllyel hamarosan zöld utat kap a Google-től.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.