Hirdetés

A Zoom hozza el a Microsoft Word új riválisát



|

A Zoom Docs számos AI-ra építő eszközzel növeli a hatékonyságot.

Hirdetés

Bár vannak alternatívái, ingyenesek opciók is, népszerűségét tekintve a Microsoft Word még mindig egyeduralkodónak számít a szövegszerkesztők kategóriájában. Ezzel szeretne szakítani a Zoom, amely egy saját fejlesztésű szövegszerkesztővel igyekszik betörni az irodai szoftverek piacára. 

A Zoom eddig elsősorban a videóhívások és konferenciák terén tett szert komoly hírnévre, köszönhetően többek között a koronavírus-járvány alatti home office hullámnak, azonban a Zoom Docsszal a vállalat még szélesebb körű eszköztárat szeretne kínálni a felhasználóknak arra, hogy egyetlen platformon keresztül dolgozhassanak, alkothassanak. 

Hirdetés

A 2023 októberében bejelentett, most pedig elérhetővé vált Zoom Docs erősen épít a mesterséges intelligenciára a vállalat saját generatív AI-asszisztensére, a Zoom AI Companionre építve, amely az ismétlődő és unalmas feladatok megszüntetésével próbálja meg növelni a hatékonyságot és teret engedni még több kreativitásnak. A mesterséges intelligencia integrálása azt is lehetővé teszi, hogy a Zoom videóhívásokból és megbeszélésekből összefoglalókat készítsen az AI, vagy éppen olyan dokumentumokat  hozzon létre, mint a jelentés vagy a teendők listája. 

Sőt, ez fordítva is működik: a felhasználók egy zoomos dokumentumból is indíthatnak vagy ütemezhetnek be megbeszéléseket, majd meeting közben valós időben hozhatnak létre, oszthatnak meg és szerkeszthetnek együtt újakat, amiket a Zoom Workplace-ben is lehet használni. A Zoom Docs tartalmi blokkokat használ a dokumentum felépítéséhez moduláris megközelítéssel, amelynek köszönhetően valóban testreszabható elrendezést (képekkel, táblázatokkal és felsorolásokkal kiegészítve) kaphatnak a felhasználók. A hozzászólások és témakörök azt is lehetővé teszik, hogy a kollégák véleményeket és visszajelzéseket adjanak - egyetlen dokumentumban akár százan is együttműködhetnek, a jogosultság pedig bármikor hozzáadható, módosítható, eltávolítható. 

Amikor egy dokumentumot késznek nyilvánítunk, meg lehet kérni arra is az AI Companiont, hogy segítsen szerkeszteni, megváltoztatni a hangnemet, összefoglalja a tartalmat vagy lekérdezzen bizonyos elemeket, hogy minden fontos részlet szerepel-e benne.

A Zoom szerint a Docs a Zoom Workplace alkalmazás 6.1.6-os vagy újabb verzióját használók számára minden fizetős Workplace csomaghoz mellékelve lesz, az alap (tehát ingyenes) Zoom felhasználók pedig korlátozva használhatják: legfeljebb 10 megosztott és korlátlan számú személyes dokumentumot hozhatnak létre AI Companion nélkül. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.