Hirdetés

A WHO új tanulmánya szerint a mobiltelefonok nem okoznak agydaganatot



|

Egy átfogó WHO által megrendelt kutatás kimutatta, hogy nincs összefüggés a mobiltelefon-használat és az agydaganatok előfordulása között.

Hirdetés

Egy átfogó tanulmány (amelyet a WHO rendelt meg) megállapította, nincs bizonyíték arra, hogy a mobiltelefonok agydaganatot okoznának. Az Ausztrál Sugárvédelmi és Nukleáris Biztonsági Ügynökség (ARPANSA) szakértői több mint 5000 korábbi publikációt vizsgáltak át, és a vezeték nélküli technológia használatának robbanásszerű növekedése ellenére nem találtak összefüggést a mobiltelefon-használat és az agyrák előfordulása között.

A kutatás során különösen hosszú ideje mobiltelefont használó emberek adatait elemezték, és végül 63, 1994 és 2022 között készült tanulmányt vontak be az elemzésbe.

Hirdetés

A szakértők a rádiófrekvenciás sugárzás hatásait vizsgálták, amelyek nemcsak a mobiltelefonok, hanem más eszközök, mint például a televíziók és bébiőrök működéséhez is szükségesek.

Korábban aggodalmak merültek fel a mobiltelefonok és a feji, nyaki rákos megbetegedések közötti összefüggés miatt, de az új eredmények szerint nincs kapcsolat a mobiltelefon-használat és az agydaganatok, vagy más feji és nyaki rákos megbetegedések között. A kutatók szerint bár fontos folytatni a vizsgálatokat, jelenleg úgy tűnik, hogy a vezeték nélküli technológiából származó rádióhullámok nem jelentenek veszélyt az emberi egészségre.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.