Hirdetés

A Vision Pro 2 helyett megfizethetőbb headsetet fejleszthet az Apple



|

Nagyobb piacot, szélesebb közönséget célozhatnak meg a cupertinóiak.

Hirdetés

Bár óriási várakozás előzte meg az Apple Vision Pro nevű csúcskategóriás, kiterjesztett valóságot használó headsetet, és a megjelenés után is nagy jövőt jósoltak a hightech eszköznek, egyelőre úgy tűnik, hogy mégsem alakul minden terv szerint. A kezdeti eladások alapján nem csoda, hogy elkezdték a második generációs modellt fejleszteni, ám a legújabb értesülések alapján a vállalatnál most inkább behúznák a kéziféket.

Most ért csak el ugyanis a termék arra a pontra, mikor megkezdhetik az Egyesült Államokon kívül további nyolc országban a forgalmazását, a vállalat vezetése szerint azonban ez nem lesz elég ahhoz, hogy tovább folytassák a 2026 végére ígért Vision Pro 2 fejlesztését. Ehelyett inkább a pénztárcabarát változat fejlesztésére fordítanák a szabad kapacitásokat.

Az év elején megjelent 3499 dolláros headset megrendelései először nagyon meglódultak, és úgy tűnt, hogy a lendület nem is hagy alább, de most már borítékolható, hogy az eladások jóval a várt szint alatt maradnak. A kezdetben előrejelzett 850 ezres idei eladásokból jelen állás szerint jó, ha 450 ezer összejön.

Hirdetés

Sajtóértesülések szerint az Apple az elmúlt hónap során arról tájékoztatta beszállítóit, hogy egyelőre leállítja az újabb méregdrága eszköz fejlesztését, és inkább a megfizethető változat mielőbbi megjelenésére koncentrál. A jövő évre beígért olcsóbb modell várhatóan sok megrendelést hozhat a pénztárcájukra kényes rétegből is.

A vállalat döntéshozói úgy látják, hogy a Vision Pro 2 2026 végére tervezett megjelenéséig azon kell a fejlesztéseket végző mérnöki gárdának dolgoznia, hogy megtalálják a új termék gyártási költségeinek csökkentéséhez vezető utat. Addig azonban arra kell koncentrálniuk, hogy a tömegeknek szánt változat beváltsa a hozzá fűzött reményeket.

Az a hír járja egyébként, hogy még nem dőlt el, merre húzzák az olcsó változat árát. Bennfentesek szerint egyelőre ez még képlékeny, de a projekt felelősei rugalmasan kezelik a témát. Ha minden igaz 1500 és 2500 dollár közötti összeget kérnek majd az új készülékért, azonban ahhoz, hogy ez összejöhessen, muszáj lesz néhány komponenst - kamerát, a drágább kijelzőt és egyes precíziós érzékelőket - beáldozni a siker érdekében.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.