Hirdetés

A Telegram mostantól megosztja a felhasználók adatait a hatóságokkal



|

Pavel Durov bejelentette, hogy fontos változás jön el a Telegram életében

Hirdetés

A Telegram mostantól megosztja a felhasználók telefonszámát és IP-címét a hatóságokkal, ha indokolt esetben szabálysértést követnek el. Pavel Durov, a platform alapítója és vezérigazgatója bejelentette, hogy a felhasználási feltételeket egységesítették, így a hatóságok jogilag megismerhetik a szabálysértők adatait.

Durov emellett arról is tájékoztatott, hogy a mesterséges intelligencia segítségével felgyorsították a Telegram keresőmotorját, és kiszűrték a problémás tartalmakat, beleértve a privát üzeneteket is.

Hirdetés

Durov augusztus 28-án letartóztatásra került, miután visszatért egy azerbajdzsáni útról, és francia ügyészek vádolják azzal, hogy segítette a gyerekpornográf anyagok terjesztését és szervezett bűnözői tevékenységeket. A Telegram korábban visszautasította, hogy felelősséget vállaljon a felhasználók törvénysértéseiért, ugyanakkor Durov elismerte, hogy a platform gyors növekedése "növekvő fájdalmakkal" jár. Az új intézkedések között szerepel a People Nearby funkció eltávolítása, valamint a médiafeltöltések letiltása a Telegraph nevű blogplatformon, amit "névtelen szereplők használtak".

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.