Hirdetés

A SpaceX állította pályára az eddigi legnagyobb magyar műholdat



|

A C3S Kft. legújabb kisműholdjának fő feladata az aszály monitorozása lesz.

Hirdetés

Magyarország legújabb műholdját, a WREN-1 CubeSatot augusztus 16-án bocsátották fel egy SpaceX Falcon-9 rakétával. A 20 cm × 10 cm × 34,05 cm méretű nanoműhold célja, hogy rendszeresen távérzékelt adatokat továbbítson Magyarország területéről, különösen az aszály által veszélyeztetett területekről, ezzel segítve az aszálykárok mérséklését.

A WREN-1 (Water Resources in Efficient Networks) műhold a talaj felső rétegének nedvességtartalmát és a növényzet fejlődését vizsgálja majd. Fedélzetén egy multispektrális képalkotó rendszer található, amely 16 x 16 méteres részletességgel, közel 10 000 négyzetkilométeres területre vonatkozóan gyűjt adatokat egyetlen áthaladás alatt.

Hirdetés

A műhold látható, közeli infravörös és rövid hullámú infravörös hullámhosszban készít felvételeket, így segítve a növényzet megfigyelését. Különleges képessége, hogy oldalra is képes kitekinteni, ami lehetővé teszi, hogy sűrűbben készítsen képeket egy adott területről.

A WREN-1 alacsony Föld körüli pályán kering, 515-520 kilométer magasságban, és naponta 15 alkalommal kerüli meg a Földet. A műhold küldetését hároméves élettartamra tervezték, és a kaliforniai Vandenberg Űrbázisról indították útjára.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.