Hirdetés

A Sony szerint ezért olyan drága a PlayStation 5 Pro



|

Arra is volt magyarázat, hogy miért nem jár hozzá lemezmeghajtó.

Hirdetés

A Sony nemrégiben rántotta le a leplet az erősebb konzoljáról, a PlayStation 5 Próról, melynek fogadtatása nem volt különösebben pozitív. A rajongók nem is a gép teljesítményén, sokkal inkább az árazásán paprikázták fel magukat, ami érthető, tekintve, hogy itthon például bőven 300 ezer forint felett lehet majd beszerezni egyet.

További felháborodást váltott ki, hogy a konzol borsos árazása ellenére a lemezmeghajtó és a vertikális állvány is kimaradt az alapcsomagból (előbbi 49 990 Ft-ért, utóbbi 11 990 Ft-ért vásárolható meg külön). A heves rajongói reakciók a Sonyhoz is eljutottak, így nemrégiben Toshi Aoki, a PlayStation vezető termékmenedzsere próbálta menteni a helyzetet az amerikai IGN-nek adott interjújában.

Hirdetés

"A technológiák, amelyeket beépítünk a konzolba, új élményeket nyújtanak a játékosoknak, és itt nem csak technológiai különbségekről beszélünk, hanem az SSD-ről, a Wi-Fi 7-ről és minden, a játékmenetet körülölelő új fejlesztésről. Szóval ez sokkal inkább egy teljes csomag, amely kivételes értéket biztosít a játékosoknak - a legelkötelezettebb játékosoknak, akiket megcélzunk."

- fogalmazott Aoki.

A lemezmeghajtóval kapcsolatban az alábbi választ adta:

"A lemezmeghajtó egy lehetőség a játékosok számára. Nem mindenkinek van lemeze, bár ha a többségnek mégis, akkor is megvan a lehetőségünk arra, hogy ezeknek a játékosoknak teret biztosítsunk. Úgy gondolom, ez inkább az általunk kínált értékajánlat egyensúlya."

Ti egyetértetek Aokival? Valóban indokolt a borsos árcédula?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.