Hirdetés

A párizsi olimpián egy kukkolásgátló ruhában lépnek színre a japán sportolók



|

Több gyártó is közösen dolgozott az infravörös fényt elnyelő formaruhákon.

Hirdetés

Heteken belül kezdetét veszi a párizsi olimpia, és bár várhatóan a rekkenő hőség és a pocsolyához hasonlatos vízminőségű Szajna jelentik objektíve a legnagyobb problémát, van olyan nemzet, amelynek képviselőit egészen más dolgok aggasztanak.

A japán csapat sportolóinak, attól való félelmükben, hogy a róluk készített képeken az infravörös fénnyel dolgozó kamera láttatni engedi az alsóruházatukat, egy speciális szövetet fejlesztettek ki, mely ezt megakadályozza. A lopakodó vadászgépektől ellesett technológia, amely a radarjeleket eltérítve akadályozza meg a lelepleződést, a sportolók hivatalos öltözékébe lett beépítve, hogy kijátssza az infravörös fénnyel dolgozó fényképező érzékelőit.

Hirdetés

Hasonló megoldásokat alkalmaznak az éjjellátó készülékek és hőkamerák is, így ez nem teljesen ismeretlen a hightech eszközök világában. A The Japan Times szerint 2021-ben sportolóik részéről számos panasz érkezett a Japán Olimpiai Bizottsághoz arról, hogy a közösségi médiát elöntötték a róluk infravörös fényt használó eszközökkel készült pikáns képek. Azóta a Mizuno, a Sumitomo Metal Mining és a Kyodo Printing nevű cégek közösen fejlesztették ki azt az új anyagot, amely elég rugalmas ahhoz, hogy sportruházatban is használható legyen, ugyanakkor védi a sportolókat a hasonló incidensekkel szemben.

A Mizuno által nyilvánosságra hozott kísérletben a speciális ruha eltakarta a feliratot a készített fényképeken. A projekt vezetője szerint még biztosabb lenne a módszer, ha további réteget, vagy akár több réteggel is kiegészítenék a ruhát, de a várható kánikula miatt ezt az ötletet végül elvetették.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.