Hirdetés

A Google Photos segít, hogy tudd, mesterséges intelligenciával készült-e egy kép



|

Lassan tényleg létfontosságú lesz az összes ilyen extra funkció.

Hirdetés

A Google Photos új funkciót tervez bevezetni, amely segít a felhasználóknak azonosítani, hogy egy kép mesterséges intelligencia segítségével készült-e. Az Android Authority jelentése szerint ez az eszköz egy új szekciót ad a kép metaadataihoz, amely két kulcsfontosságú címkét tartalmaz: "Credit" és "Digital source type". A "Credit" címke megmutatja, hogy melyik AI eszközt vagy platformot használták a kép létrehozásához, míg a "Digital source type" azt jelzi, hogyan készült vagy hogyan dolgozták fel a képet digitálisan.

Ez a funkció várhatóan segít a felhasználóknak megkülönböztetni az autentikus fényképeket az AI által készített képektől, válaszolva a csalásra vonatkozó aggodalmakra.

Hirdetés

Azonban felmerült, hogy a címke némileg el van rejtve a metaadatok között, ami megnehezítheti a felhasználók számára a felfedezését.

A funkció kapcsolódik a Google DeepMind vízjelzési erőfeszítéseihez, amelyek célja, hogy javítsák a digitális médiában a mesterséges intelligenciával készült tartalmak átláthatóságát. A funkció a Google Photos 7.3-as verziójában jelent meg, de hivatalosan még nem jelentették be. Valószínűleg hamarosan elérhetővé válik, tovább bővítve a Google Photos már meglévő, AI-alapú eszközkészletét, mint például a Magic Editor és az Ask Photos funkció.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.