Rendszeresen teázom a munkahelyemen, felforralom a vizet, bele a bögrébe, juj forró. Kicsit lerakom, megírok néhány e-mailt, még mindig ihatatlan. Ekkor általában félrerakom egy kis időre, elfeledkezem róla, hogy fél óra múlva teljesen lehűlve találjam meg, és morogva legurítsam. Úgy vettem észre, hogy a forró ital egészen öt percen keresztül fogyasztható kellemesen, előtte éget, utána pedig már nem melegít fel eléggé. De mit tegyek, ha én sokáig szeretném kortyolgatni?
A Green Smart Glass sajnos még csak koncepció, de ha megvalósul, akkor lesz egy okos bögrénk, ami hűt és fűt is egyben. A tervek szerint a pohár aljában levő anyag elnyeli a hőt (és ezzel hűt), majd ezt az energiát felhasználva később megfelelő hőmérsékleten tartja az italt is. Így a teánk vagy kávénk hosszabb ideig lesz pont annyira meleg, amennyire mi szeretnénk, anélkül, hogy időről időre újra meg kéne melegítenünk.