Hirdetés

Rakoncátlan DOS-programok



|

Hirdetés

Néha már el sem indulnak, máskor az Autoexec.NT hibájára hivatkozva kilépnek. Kerestem ilyen állományt, de nem találtam a merevlemezen. Mi lehet a probléma?A hibát egy eddig rejtélyes dolog okozhatja az SP2 telepítése során, ezért még telepítés előtt érdemes biztonsági másolatot készíteni az Autoexec.NT fájlról, amelyet a WindowsSystem32 könyvtárban találhatunk meg. Amennyiben már túl vagyunk a szervizcsomag telepítésén, és már nincs meg az állomány, akkor két dolgot tehetünk. Az első megoldás, hogy egy másik számítógépről lemásolva visszahelyezzük saját PC-nkre a hiányzó fájlt. Ha nincs a közelben olyan gép, amelyről ezt megtehetnénk, akkor keressük meg a Windows XP telepítőlemezét, és nyissunk egy egyszerű DOS-ablakot (Start --> Minden program --> Kellékek --> Parancssor), ha ezt még engedi a rendszer. Lépjünk be a CD-n lévő i386 könyvtárba, és írjuk be az alábbi sort:

expand autoexec.nt_ c:windowssystem32autoexec.nt

Ha Windowsunk nem a C: partícióra lenne telepítve, akkor ennek megfelelően változtassuk meg a fenti parancsot. Ezzel visszakerül a helyére a hiányzó állomány, és a programok is elindulnak.



Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.