Hirdetés

Blogélet - Jubileumtól a Samsung Galaxy S III-ig



|

Vajon hogyan fér meg egymás mellett egy Harry Potter, egy zenekar 40 éves jubileuma és a Samsung Galaxy S III? A folytatásból egyértelműen kiderül!

Hirdetés

A Blogélet című sikksorozat második fejezetében tovább toljuk ki a határokat és csempészünk bele némi változatosságot az informatikai hírekbe pár lezserebb témával.

 

Lord - 40 éves jubileum (2012)

Szinte felfoghatatlan nagyságú, 40 éves évfordulóját ünnepelte a Lord zenekar, melynek alkalmából meglepték a rajongókat egy dupla lemezt tartalmazó DVD kiadással. Az így létrejött gyűjtemény 27 hamisítatlan Lord-slágert és ezzel együtt több, mint két óra kikapcsolódást nyújt a banda szimpatizánsainak. A zeneszámok mellett lehetőség nyílik koncertfelvételek megtekintésére és képgalériák szemrevételezésére is, köszönhetően a lemezen fellelhető extráknak. Az albumon többek között olyan klasszikusok hangzanak el, mint a "Ragadozók", a "Szóljon a rock" vagy éppen a "Vándor", mely számcímek egy kívülállónak és avatatlan fülnek semmit nem jelentenek, de annak, aki az elmúlt 40 év alatt belekóstolt a Lord munkásságába, többet ér minden szónál. A Chart blog összefoglaló cikkében több információt is olvashattok a dvd-kiadásról, belehallgathattok a Ragadozók élőfelvételébe és megtudhattok többet a lemezeken fellelhető számokról is.

 

 

Samsung Galaxy S III - Reszkess konkurencia

A Samsung is ringbe küldte egyik legerősebb emberét, vagy legalábbis annak harmadik generációját. A készülék külsőre nem sok újdonságot rejthet a hajszálnyival nagyobb kijelzőn kívül, de ha a hátlap alá pislantunk, valódi erőművésszel akadhat dolgunk, amely tulajdonság a Samsung S III-at a csúcskészülékek elit körébe emeli. A processzor a legerősebbek között kapott helyet, de sokkal nagyobb érdeklődést és hírhedtséget váltott ki a felhasználók közében az, hogy szinte verhetetlen a szoftveres kínálat terén. 8 megapixeles kamerával áldották meg, ami sokkal jobban muzsikál az előd óta, köszönhetően néhány apróbb változtatásnak. A 30 FPS mellett 1080p-s maximum felbontással garantálja számunkra a készülék, amiből nincs is szükség ennél jobbra. Aki pontos specifikációkat és részletes leírást szeretne, az minden további nélkül informálódhat a Tesztkörnyezet értékelésében.

 

 

Mr. Selfridge: Egy új dumagép született

újabb sorozat mutatkozott be a nagyérdemű számára a közelmúltban, méghozzá nagy sikerrel. A Törtetők nyolc évadának abszolút sztárja, Jeremy Piven újra hozza a formáját és legújabb szériájában leginkább arra törekszik, hogy elhiggyük róla: ő valójában egy rettenetesen jó rábeszélőképességgel rendelkező üzletember az 1900-as évek elején járó Londonban. A díszletek, jelmezek és dialógusok parádésan lettek megvalósítva, a szereplőgárda brillírozik és a nézők sokadszorra állapíthatták meg, hogy Jeremy Piven képes őket a képernyő elé szegezni huzamosabb ideig is. A Mr. Selfridge című sorozatot első sorban a középkorúak figyelmébe ajánljuk, ami természetesen nem jelenti azt, hogy más korosztály ne élvezhetné, sőt! A SorozatPlanet irománya alapján mindenki bátran eldöntheti, hogy próbát tesz vele, avagy későbbre halassza a kóstolást.

 

 

Unaloműző a téli szünetre: Grafikai pályázat PC játékosoknak! (2. rész) 

A PC-RPG Közösség korábban indított egy grafikai pályázatot azok számára, akik szívén viselik a szerepjátékok sorsát és nem volt más dolguk a pályázóknak, mint lerajzolni egyet kedvenc karaktereik közül. A nemes feladatot tucatnyi bátor titán teljesítette, melyek egyöntetű döntés alapján bejutottak a második fordulóba, ahol a közönség szavazásán van a hangsúly. Az elkészült műveket szabad, mi több, kötelező értékelni, hiszen másképp ki sem alakulhatna a dobogó első három helyezettje, akik olyan jutalomban részesülhetnek, mint a Torchlight II, a Dota 2 és a Fantasy Wars Steamen fellelhető változata. Sok múlik továbbra is a zsűrin, akik a közönségszavazás végeztével olyan szempontok alapján, mint a kreativitás, az eredetiség, az esztétikum és a kidolgozottság választják ki a legjobbakat. Irány szavazni, sok sikert kívánunk a résztvevőknek!

 

 

 

Könyv és film: Harry Potter és a Főnix Rendje

A film és könyvadaptációk között egyetlen lényeges különbség van: míg a filmadaptációk az esetek döntő többségében halálra vannak ítélve, a könyvadaptációk élik világukat és alapvetően sikerrel teljesítenek a mozivásznakon is. A Könyvmolyz ezúttal egy olyan alkotást választott, amely regényként és filmként is rekordokat döntögetett eladási és népszerűségi szempontokból, de mégis mi vezethetett mindehhez? Miben rejlik a Harry Potter és a Főnix rendjének sikere? A cikk részletesen összehasonlítja a két terméket majd történeti hűség, képi megjelenítés és egyéb rosták alapján megállapítja, hogy a mozi önállóan magával tudja-e rántani annyira az olvasókat is, hogy ne fogják a fejüket a sok badarságot látva, avagy pont az ellenkezőjét okozza.

 

A heti blogválogatás véget ért, legközelebb egy hét múlva olvashattok öt további cikk ajánlójáról.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.