Hirdetés

Kétszer gyorsabb a Steam Decknél, de ez is kevés lehet az MSI Claw 2 üdvösségéhez



|

Az MSI kézikonzolja az árral szemben úszik és Intel alapokra építkezik, de kérdés, hogy kifizetődik-e a merész húzás.

Hirdetés

Erdős Márton kollégánk már a júniusi Computexen közelről szemügyre vette az MSI Claw kézikonzoljának második generációját, a megjelenés közeledtével pedig a teljesítménytesztek eredményei is elkezdtek kiszivárogni. Ezúttal egy Geekbench benchmark eredmény látott napvilágot, ahol egész jól teljesített az Intel Lunar Lake chip.

A Benchleaks Twitter oldal szúrta ki, hogy felkerült a konzol Vulkan browser tesztje, ahol az Intel Lunar Lake 34 181 pontot kapott, miközben a Steam Deck mindössze 18 513-at. A 84,6%-os növekedés persze egyáltalán nem meglepő, hiszen mégiscsak egy vadonatúj hardverről beszélünk, szemben a 2022-ben megjelent Steam Deckkel, amiben AMD Van Gogh chip dolgozik. Az RDNA 2 architektúra már nem mai darab. 

Hirdetés

Ezzel együtt nem véletlen, hogy a legtöbb hardvergyártó maradt a pirosaknál: többek közt a ROG Ally-ba is AMD Ryzen Z1 Extreme chip került, , ami ezen a teszten 35 534 pontot kapott, vagyis picivel még mindig az Intel BattleMage GPU előtt jár. 

Az MSI gépe tehát egy év lemaradással épp csak utoléri az aktuális bajnokokat, ráadásul az első generációs MSI Claw-t sokan kritizálták bugok miatt, ami a kevésbé kiforrott Intel platformon továbbá is veszélyt jelent. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.