Hirdetés

Ez a srác mechanikus billentyűzetet épített a laptopjába, azonnal megvennénk, ha árulná a gépet



|

Voltak már hasonló próbálkozások nagy gyártók részéról, de egyik sem volt annyira menő, mint ez a DIY projekt.

Hirdetés

A laptopba szerelt mechanikus billentyűzet koncepciója egyáltalán nem új keletű: az MSI 9 évvel ezelőtt mutatta be a világ első ilyen hordozható gépét, azóta pedig több gyártó is megpróbálkozott vele a high-end gamer vasak világában.

Ezekkel a laptopokkal azonban általában két probléma van: a tasztatúra billentyűútja sokkal rövidebb, mint a tradicionális, asztali mechanikus billentyűzetek esetében (általában 1,8 mm körüli), miközben maga a gép még mindig elég vaskos, általában jóval dagibb, mint a nem mechanikus billentyűzettel szerelt változatok.

Marcin Plazának volt egy elég döglődő laptopja, amit nem sajnált szétbontani és átépíteni: ez tökéletes alapot adott a DIY projektekkel foglalkozó YouTubernek arra, hogy kicsit kísérletezzen.

Hirdetés

Egy teljes értékű, 3mm-es billentyűúttal bíró mechanikus billentyűzetet kapott szét, és szerelt be a 13"-os Lenovo laptopjába.

Ehhez természetesen új kasztnira is szükség volt, amit nem 3D nyomtatással valósított meg: a videót támogató cég készített neki alumínium házat, aminek az aljára átlátszó plexi borítás került, így még az alkatrészek is látszanak. A végeredmény: egy olyan retrofuturisztikus kinézetű laptop, amit örömmel használnánk a hétköznapokban.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.