Hirdetés

Decemberre csúszhat az Intel Arrow Lake-S processzorok rajtja



|

Ha beigazolódnak a pletykák, az AMD hatalmasat kaszálhat.

Hirdetés

Az Intel tradicionálisan október környékén szokta piacra dobni a legújabb generációs csúcsprocesszorait, majd miután kifutott a karácsonyi vásárlási láz, az év elején a visszafogottabb teljesítményű, nem K és KS jelzésű darabok is felkerülnek a boltok polcaira. Egyes szivárogtatók szerint azonban idén nem ez lesz a menetrend.

Egy @9550pro nevű, általában megbízható szivárogtató osztotta meg X-en, hogy az Arrow Lake-S QS (quality sample, minőségbiztosításon átesett mintadarab, ami alapján elkezdhetik a sorozatgyártást) a 40. hétre, vagyis szeptember végére várható. Mivel legalább 3 hónap kell, mire ebből a fázisból eljut egy chip odáig, hogy dobozos termékként a boltokba kerüljön, ezért ez decemberi rajtot predestinál.

Hirdetés

Az a tweetből nem derült ki, hogy a 125W-os modellekről, vagy a visszafogottabb, 65W-os kialakításról van-e szó. Amennyiben az előbbi, vagyis a K és KS jelzéssel ellátott modellekről, akkor a hagyományos októberi rajthoz képest ez valóban csúszás, míg ha az utóbbi, akkor korai rajtnak is tekinthető. Ez utóbbira azért kicsi az esély, előbbi viszont azt jelentené, hogy a még júliusban megjelenő Zen 5 chipek 5 hónapig uralják a piacot.

Az nem derült ki, hogy mi állhat a döntés hátterében. Lehet, hogy a Core i9 13900K és 14900K chipek körüli balhé elcsendesedését várják a kékek?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.