Hirdetés

Búcsúzik az Nvidia a dedikált G-Sync moduloktól



|

A jövőben több monitor élvezheti majd a technológia által biztosított folyamatos, szakadásmentes megjelenítést.

Hirdetés

2013-ban mutatta be az Nvidia a G-Sync nevű technológiát, amely elsősorban a képernyőszakadást, illetve a bemeneti késést hivatott csökkenteni játék közben (a működéséről bővebben ebben a cikkben írtunk). A vállalat a minap bejelentette, hogy a jövőben azokon a monitorokon is elérhetővé teszi a technológiát, amelyek nem rendelkeznek dedikált G-Sync modullal.

Ennek értelmében az Nvidia a MediaTekkel együttműködve integrálja az összes jelenlegi és jövőbeli G-Sync funkcióját a MediaTek skálázókba, így a monitorokban már nem lesz szükség a dedikált modulra.

Hirdetés

Tudniillik a G-Sync eredetileg egy önálló lapka formájában került a monitorokba - ennek segítségével volt biztosított a folyamatos, szakadásmentes megjelenítés. Bár manapság egyre több monitor rendelkezik G-Sync Compatible támogatással (ezek nem igényelnek önálló G-Sync modult), számos ezek közül nem tartalmaz olyan hasznos funkciókat, mint például az alacsony késleltetésű HDR vagy a rendszer késleltetésének mérésére szolgáló Reflex Analyzer.

Az Nvidia és a MediaTek együttműködése számos monitorra hozza el a G-Sync technológia immáron teljes csomagját a jövőben. Kezdetben három kijelző élvezi majd a széleskörű támogatást: az AOC Agon Pro AG276QSG2, az Acer Predator XB273U F5 és az Asus ROG Swift PG27AQNR. Mindhárom panel 360 Hz-es képfrissítési rátával, 1440p felbontással és HDR-támogatással rendelkezik. A monitorok pontos megjelenési dátuma egyelőre nem ismert, de elvileg még idén befutnak.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.