Hirdetés

Beszáll a GPU-bizniszbe a Samsung, de ne gondoljuk, hogy ez a gamereknek lesz jó



|

A vállalat elérkezettnek látja az időt, hogy komolyabb összegeket fektessen a mesterséges intelligenciába.

Hirdetés

Bár legtöbbet a telefonjai miatt kerül szóba, a Samsung rengeteg elektronikai eszközt, alkatrészt és félvezetőt is gyárt, amelyek más gyártók termékeinek szerves részét is képezik. Ide tartoznak például a memória modulok, de gyártanak chipeket az Nvidiának, és szorosan együttműködnek az AMD-vel is a saját okostelefonjaikba kerülő SoC-k kapcsán. Nagyon úgy tűnik, hogy ezen a területen komoly lépésre szánta el magát a dél-koreai vállalat.

A Business Korea értesülései szerint a Device Experience  (DX) divízió feje, Han Jong-hee és a Mobile Experience (MX) osztály vezetői a napokban ratifikálták a "GPU befektetési indítványt". A grafikus chipek már 2012 óta terítéken vannak, de ezidáig nem mertek beleállni teljes mellszélességgel.

Hirdetés

De mit jelent ez a gyakorlatban? Az Nvidia, az AMD és az Intel mellett a Samsung is versenybe száll a videokártyák piacán? Aligha.

A befektetés két dolgot vetít előre. Egyrészt a vállalat még szorosabbra fűzheti partnerségét az Nvidiával, a két vállalat ugyanis teljesen automatizált, mesterséges intelligencia vezérelt félvezető gyárak beindítását tervezi 2030-ra.

Másrészt a Galaxy telefonokban használt Exynos chipekbe a jövőben nem AMD grafikus gyorsító kerül, 2026-tól már a vállalat saját, belső fejlesztésű megoldásaival dolgozhatnak a csúcsmobilok.

A téteket tehát megtette a Samsung is az AI jövőjét illetően, meglátjuk, mennyire kalkuláltak jól. A szakértők egy része nem ennyire derülátó...

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.