Hirdetés

Bemutatkoztak a Xiaomi legújabb zászlóshajó-gyilkos mobiljai



|

Színre lépett a Xiaomi 14T és a 14T Pro, amelyek több szempontból is rálicitálnak az elődjeikre.

Hirdetés

A Xiaomi szokásához híven idén is az év második felében dobta piacra T-sorozatú androidos készülékeinek következő generációját, a 14T és 14T Pro modelleket. A kínai gyártó a tegnapi nap folyamán egy exkluzív berlini sajtóesemény keretein belül mutatta be hivatalosan legújabb telefonjait.

Kezdjük a közös vonásokkal. A készülékek egy 6,67 hüvelykes, 144 Hz-es OLED panellel kerülnek a boltok polcaira, amelyek akár 4000 nites fényerőre is képesek. Mindkét mobil egy 5000 mAh-s akkumulátorral (ami 1600 töltési ciklusra van tervezve) rendelkezik, valamint IP68-as védelemmel bír, így a pornak és a víznek is hatékonyan ellenállnak majd. Az alapmodell gördülékeny használatáról a MediaTek Dimensity 8300 Ultra gondoskodik, míg a Pro változatot a Dimensity 9300+ lapka hajtja.

Hirdetés

A Xiaomi 14T hátlapja teljesen sík kialakítást kapott, míg a Pro modell az enyhén ívelt dizájnjával igyekszik prémiumabb megjelenést biztosítani. A kameraszigeten mind a két készülék esetében három szenzor kapott helyet: egy 50 megapixeles főkamera, egy 50 megapixeles teleobjektív és egy 12 megapixeles ultraszéles egység.

Mindkét mobil főkamerája rendelkezik optikai képstabilizálással, azonban míg a Xiaomi 14T-ben a Sony IMX906 szenzorja található, addig a Pro modellben egy Light Fusion 900 felel a minőségi képekért és felvételekért. A szelfikamera mind a két mobilon 32 megapixeles.

Természetesen a mesterséges intelligenciával megtámogatott megoldások sem maradhattak ki a készülékekből. Ezek között találjuk a Google Bekarikázással keresés (Circle to Search) funkcióját, az AI Filmet az okosabb videószerkesztéshez, de itt van még a AI Notes és az AI Recorder, amelyek képesek valós idejű fordításra és összefoglalók írására is.

A Xiaomi 14T négy színben (szürkében, kékben, feketében és zöldben) lesz elérhető, a 14T Prót pedig két változatban (feketében és kékben) lehet majd megvásárolni. Ha minden igaz, a telefonok az elkövetkezendő napokban itthon is forgalomba kerülnek; a 14T 239.990 forintról, a 14T Pro pedig 329.990 forintról indul majd.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.