Hirdetés

Befutottak az ASUS Thor kalapácsára hasonlító gamer állomásának specifikációi



|

Igen combos teljesítményt sikerült a kreatív megjelenésű kiegészítőbe szuszakolni.

Hirdetés

Nemrégiben számoltunk be arról, hogy egy igazán különleges és egyedi gamer állomást villantott az ASUS, melyet Thor, a skandináv villámisten ősi fegyvere inspirált - nemcsak nevében, hanem megjelenésében is. Sokan kételkedtek a ROG Mjolnir létezésében, pedig a gyártó (az április elseje környékén megejtett leleplezés végett) külön kiemelte, hogy a kiegészítő nagyon is valódi, bár a pontos specifikációkról ekkor nem esett szó.

A bejelentéssel egy időben az ASUS azt ígérte, hogy az idei - jelenleg is zajló - Computex keretein belül árul majd el többet a mutatós kiegészítőről, és valóban így tett. A ROG Mjolnir egy igen combos hordozható energiaforrásként kerül majd a boltok polcaira, ugyanis teljesítményével akár egy egész órán át képes lesz üzemeltetni még egy Nvidia GeForce RTX 4080-nal szerelt setupot is.

Hirdetés

A gamer állomás két USB-C porttal érkezik, melyek közül az egyik akár 100 watt, míg a másik maximum 65 watt teljesítmény leadására képes. Felfért továbbá három USB-A port is a kalapácsra, melyek egyenként akár 10 wattal is tölthetik a csatlakoztatott eszközöket. Az akkumulátor egyébként 768 Wh-s kapacitással rendelkezik, így a csúcskategóriás konfigokat is életben tudja majd tartani egy darabig. Mindezek mellett négy darab konnektor aljzattal vértezték fel az állomást, szóval itt sem kell különösebb kompromisszumot kötnünk.

Egy kijelzőt is elhelyeztek az eszközön, amin a folyamatban lévő töltések részleteit, illetve az akkumulátor hátralévő energiaszintjét monitorozhatjuk. További praktikus funkcióként egy vezeték nélküli töltőpad is helyet kapott az állomáson, nem beszélve a markolatról, ami eltávolítása után zseblámpaként használható.

Az ASUS kiemelte, hogy az állomásnak mindössze 10 milliszekundumra van szüksége ahhoz, hogy áramszünet esetén beinduljon, ráadásul egy külön megvásárolható napelem is készült hozzá, így akár a szabadba is magunkkal vihetjük.

A ROG Mjolnir árával és pontos megjelenésével kapcsolatban egyelőre nem érkeztek részletek.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.