Hirdetés

Akkora rekordot döntött az AMD csúcsprocesszora, hogy a Holdról is látszik



|

Retteghet az Intel, mert a Ryzen 9 9950x nem ismer lehetetlent.

Hirdetés

A napokban kellett volna megjelennie az AMD új csúcsprocesszorának, a vállalat azonban úgy döntött, hogy augusztus végéig óvatosságból elhalasztja a rajtot. A pirosak szóvivője szerint aggodalomra semmi ok, egész egyszerűen néhány kiszállított lapka nem felelt meg a minőségi elvárásoknak, és a cég nem akar kockáztatni. Az Intel reputációja épp eleget romlott az elmúlt időben, jobb is, ha inkább elővigyázatosan jár el AMD.

Szerencsére hivatalos rajt híján is csorognak a teszteredmények. Ezúttal egy ázsiai tech influencer, Ordinary Uncle Tony vette kezelésbe a CPU-t, és pörgette egészen 6,5 GHz-ig. A korábbi Cinebench R23 rekordtartó a Ryzen 9 7950X volt 50 843 ponttal, erre közel 10%-ot vert most a Ryzen 9 9950X, 55 327 pontos rekordot beállítva. A korábbi csúcsot egyébként már 6 GHz-re húzva is sikerült megdönteni. Ugyanezen a teszten az Intel jelenlegi bajnoka, a Core i9-14900KS "csak" 42 678 pontot szerzett.

Hirdetés

A legfrissebb hírek szerint tehát brutális teljesítményre számíthatunk a pirosak chipjétől, és úgy tűnik, hogy a késés miatt sem kell nagyon izgulnunk. Bár az AMD nem erősítette meg, iparági források már képeket is megosztottak arról, hogy egy egyszerű elírás miatt kellett visszahívni a chipeket, ugyanis véletlenül Ryzen 7 9700X helyett Ryzen 9 9700X-et véstek a lapkákra.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.